Prima paginăSport

SCM Petrotub Roman a reușit prima victorie pe teren propriu

Dimensiune text

Chiar dacă a fost la limită, 1-0 (0-0), victoria SCM Petrotub Roman, în meciul de vineri, cu Ceahlăul II Piatra Neamț, este prima pe teren propriu din acest campionat, 2012-2013, al Ligii a treia la fotbal.

 

 

Antecedentele arată astfel: un rezultat de egalitate la Pașcani, în prima etapă, trei înfrîngeri în trei partide, toate disputate acasă, cu CSM Moinești, Oțelul II Galați și SC Bacău, dar și o victorie în deplasare, 2-0, în etapa a șasea, la Panciu.

SCM Petrotub Roman se mulțumește cu mai puțin decît în precedentele ediții de campionat de vreme ce o victorie la limită, cu Ceahlăul II Piatra Neamț, este echivalentă cu una obținută cu SC Bacău, spre exemplu, în campionatul trecut. Venit la echipă acum o lună, antrenorul principal Gheorghe Poenaru a declarat că, pînă la sfîrșitul turului, își dorește să obțină cît de mult se poate din meciurile rămase, punctele fiind importante și nu, neapărat, spectacolul. Așa a fost și în meciul din etapa a șaptea cu Ceahlăul II Piatra Neamț, în care obiectivul a fost atins. Cu alte cuvinte, echipa romașcană a învins, dar nu a și convins, scopul antrenorului fiind cel de a o reclădi pînă la finalul campionatului.

Întîia ocazie mare de a înscrie a SCM Petrotub a fost cea a căpitanului Mădălin Popa, șut din alergare de la marginea careului, cu mingea trecînd la o palmă peste transversală, în minutul 6. Același Popa, cel mai bun jucător din tabăra gazdă, a executat, în minutul 17, foarte bine o lovitură liberă de la circa 22 de metri, lateral stînga, dar Vulpe și Ghidarcia n-au reușit să trimită mingea în plasă. Oaspeții au replicat prin Gorea, lovitură de cap de la șapte metri de poartă, peste aceasta. Alexandru își ia inima în dinți în minutul 25 și trimite mingea spre vinclu, intervenția portarului Jicha soldîndu-se cu un corner. Formația romașcană are parte de o altă mare oportunitate de a înscrie în minutul 37 cînd, la o lovitură liberă indirectă din careu, de la 14 metri, Popa a șutat în zid, după ce mingea fusese mișcată de Vulpe. Cel din urmă n-a mai avut concentrarea de pe vremuri în minutul 44, cînd, la o pasă foarte bună în careu a lui Harbuzaru, a tras peste poartă de la 14 metri. Popa a centrat din nou, excelent, la o lovitură de colț, dar Alexandru și Ghidarcia nu au reușit să ajungă la minge, astfel că la pauză s-a consemnat 0-0.

Partea secundă debutează cu lovitura de cap a lui Alexandru, la centrarea lui Popa, rămasă fără rezultatul dorit. Alexandru se încumetă să ia o acțiune pe cont propriu, în minutul 50, pătrunde în careu și pasează pe jos, dar defensiva oaspeților este pe fază. În sfîrșit, după mai multe tentative, în minutul 61 vine și golul. În prim plan sînt Popa, a cărei foarte bună execuție a loviturii libere de pe partea stîngă îi aduce ideal mingea, pe cap, lui Marin, care înscrie spectaculos, sub transversala lovită de balon în traiectoria sa, 1-0. Oaspeții încearcă și reușesc să echilibreze jocul, fără a pune în mare pericol poarta adversă. Gazdele realizează că menținerea rezultatului nu este cea mai bună variantă și revin în atac. În minutul 80, Chirilă recuperează o minge în afara suprafeței de pedeapsă, intră în careu, driblează și șutează din unghi, de la 7 metri, fază în care portarul oaspeților se remarcă. Șase minute mai tîrziu, Alexandru, aflat la 6 metri de linia porții, nu nimerește ținta cu capul. Ultimele trei minute ale partidei i-au aparținut, aproape în totalitate, lui Harbuzaru. Acesta șutează de la 16 metri, peste poartă, în minutul 90. Face același lucru în primul minut de prelungiri, dar cu un șut din interiorul careului. Vrea, neapărat, să înscrie și obține un penalty un minut mai tîrziu, cînd Gorea i-a „verificat” calitatea tricoului. Harbuzaru execută prost lovitura de la 11 metri, scăriță care nu nimerește spațiul porții.

SCM Petrotub Roman: Costea – Vlaicu, Marin, Ghidarcia, Gafița – }apu, Chirilă, Popa, Alexandru – Vulpe, Harbuzaru. Au mai jucat Lupușoru, Ciobanu, Petrila și Talpalariu.

Ceahlăul II: Jicha – Apetrei, Gorea, Mateciuc, Stahie – Popadiuc, Tăbăcariu, Diaconu, Drugă – Pavel, Bobric. Au mai jucat: Mateiuc, Sofronie, Vodă, Scînteie. Antrenor: Mihai Ionescu.

 

Surprize în celelalte meciuri

Celelalte rezultate ale etapei a șaptea: Oțelul II Galați – Sport Club Bacău 2-2, CSM Moinești – Sporting Suceava 2-2, Știința Miroslava – FCM Dorohoi 1-3, Aerostar Bacău – Bucovina Rădăuți 0-2.

De anticipat, în această etapa a șaptea, era doar victoria celor de la Dorohoi în meciul din deplasare cu Știința Miroslava. CSM Moinești, lidera seriei I, echipă care a învins Romanul în deplasare, n-a reușit să cîștige, acasă, cu Sporting Suceava, așa cum n-a reușit nici Sport Club Bacău în deplasarea de la Galați. Surprinzătoare este și înfrîngerea de pe teren propriu a celor de la Aerostar Bacău,  în fața nou promovatei Bucovina Rădăuți. Clasamentul începe să se așeze, încet, fără modificări majore, deocamdată. Romanul a urcat pe treapta a opta.

 

Clasament

1 Moinești            6        4        2        0        19-11         14
2 Dorohoi             6        4        1        1        11-4            13
3 Sporting            6        3        2        1        6-4              11
4 Bacău                 6        3        1        2        11-9            10
5 Oțelul II            5        2        3        0        9-6              9
6 Rădăuți              6        3        0        3        4-6             9
7 Pașcani              5        2        2        1        4-2              8
8 Roman               6        2        1        3        6-7              7
9 Panciu                6        2        1        3        4-7              7
10 Ceahl. II          7        1        1        5        5-10           4
11 Aerostar          6        1        0        5        2-10           3
12 Miroslava       5        0        2        3        4-9             2

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0