Prima paginăActualitate

Schimbarea la față a clădirilor centrale

Schimbarea la față a clădirilor centrale

Dimensiune text

 

casa de cultura lucrariDupă ani în care clădirea Casei de Cultură a fost lăsată în paragină, proprietarii – sindicatele – au decis să permită derularea unor lucrări pe partea arhitecturală. Astfel, Casa de Cultură a căpătat un nou aspect, iar în curând o schimbare se va putea observa și asupra clădirii care adăpostește Primăria Roman.

Primarul Laurențiu Leoreanu spune că există o colaborare bună cu reprezentanții de la Roman ai Casei de Cultură, mai ales că, în ultima perioadă, aici s-au organizat, în diferite parteneriate și nu numai, o serie de evenimente culturale. “Am avut mai multe discuţii cu cei de la Casa de Cultură, prin care, dacă vreţi, i-am stimulat şi cred că rezultatele se văd. Eu cu conducerea Casei de Cultură din Roman nu am avut niciodată o problemă sau conflict, eu am avut o problemă cu entitatea care deţine la nivel naţional casele de cultură şi care nu înţelegeau că trebuie să mişte ceva. Mă bucur că acest lucru s-a înţeles, că lucrurile se mişcă şi încep să arate din ce în ce mai bine”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Administrația locală are în plan, pe cont propriu, și reabilitarea clădirii Primăriei Roman, atât pe interior, cât și pe exterior, cu bani de la Uniunea Europeană. “În cadrul acestui proiect, se are în vedere inclusiv refacerea sălii de spectacol la standarde europene, astfel încât să ne bucurăm noi, cei care lucrăm aici, dar și cei care închiriază sala, de cele mai bune condiţii. Cred că i-a venit timpul şi Primăriei să fie primenită şi o să încercăm să facem şi acest lucru, pe fonduri europene”, a mai precizat edilul.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0