Prima paginăEducatieRural

Schimbare de proiect pentru noua şcoală din Băneasa

Dimensiune text

Actualul proiect, prea costisitor, nu a convins constructorii să contracteze lucrarea.

Proiectul noii şcoli din satul Băneasa, comuna Bozieni, va trebui refăcut. Motivul îl constituie faptul că actualul proiect este prea costisitor, iar constructorii nu s-au înghesuit să contracteze lucrarea.

„Proiectul noii şcoli de la Băneasa presupunea mansardarea clădirii şi construcţia unei săli de sport. Mi s-a părut uşor supradimensionată clădirea, având în vedere că în şcoală îşi vor desfăşura activitatea doar 17 copii, dar proiectantul a spus că nu a făcut altceva decât să respecte normele europene în vigoare. Valoarea realizării construcţiei se ridica la 314.000 de lei, sumă considerată cam mare de constructori, motiv pentru care nu au dorit să contracteze lucrarea, deşi s-au înscris zece firme la licitaţie”, a precizat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Nereuşita în demararea lucrărilor de construcţie la noua şcoală din Băneasa a determinat administraţia publică de la Bozieni să schimbe proiectul. „Iniţial, ne gândeam să realizăm acest proiect în două etape, dar, având în vedere că niciun constructor nu s-a încumetat să se apuce de lucrare, vom cere proiectantului să modifice proiectul. În felul acesta, costurile vor scădea, iar noi, Consiliul Local, vom prinde în bugetul local pentru anul viitor întreaga sumă de care avem nevoie pentru construcţia şcolii din Băneasa. Asta înseamnă că anul viitor în primăvară vom începe lucrările la noua şcoală, iar în toamnă vom tăia panglica inaugurală”, a mai spus primarul Grumezescu.

Actuala şcoală din satul Băneasa este construită din paiantă şi are o vechime de 150 de ani. Regretatul om de afaceri Culiţă Tărâţă, fiu al comunei Bozieni, a făcut o promisiune copiilor, pe care nu a mai putut-o duce la bun sfârşit. Dorea să construiască o şcoală nouă pentru copiii din satul Băneasa, de care îl lega amintirea primului loc de muncă. Dorinţa omului de afaceri va fi transpusă în fapte de autorităţile locale de la Bozieni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0