Prima paginăSocial

Scările de la complexul Favorit vor fi reabilitate

Scările de la complexul Favorit vor fi reabilitate

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale au început un program de reabilitare a scărilor din mai multe zone ale orașului, în special cele cu acces către spații comerciale. Conform primarului Lucian Micu, acum se fac verificări în documentații pentru a se stabili cine sunt proprietarii scărilor de la complexul de standuri din Favorit, urmând ca acestea și platformele din fața magazinelor să fie reabilitate.

Autoritățile au reparat anul trecut scările de la „blocul albastru”, iar în această toamnă, odată cu modernizarea parcării de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, se vor repara și scările și platforma de acces la magazinele de la parterul „blocului galben”.

„O altă problemă pe care dorim să o rezolvăm, după ce am somat proprietarii mai multor spații comerciale din zona centrală a municipiului Roman, pentru a-și reabilita scările și platformele din fața spațiilor comerciale, suntem în discuții avansate cu proprietarii de la complexul Favorit, acolo unde se dorește amenajarea și reabilitarea căilor de acces către spațiile comerciale. Discuția a rămas suspendată în momentul de față, până la clarificarea situației juridice a scărilor de la complexul Favorit. Din documentațiile cadastrale pe care le avem până în acest moment nu rezultă foarte clar cine este proprietarul acestor scări. În condițiile în care Primăria este proprietarul scărilor, va investi pentru reabilitarea acestora, însă e clar că platformele din fața spațiilor comerciale din complexul Favorit sunt proprietate privată și sunt în obligația acestor proprietari. Se lucrează în acest moment la un proiect de către acei proprietari și sperăm ca și această zonă să fie reabilitată, la fel cum anul viitor vom finaliza în totalitate și Pietonalul Ștefan cel Mare, inclusiv reabilitarea scărilor din Pietonal”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pentru refacerea unei părți din terasamentul de la „blocul galben”, la cheltuieli va participa și societatea care deține spații comerciale în zonă și care este proprietară în cotă parte de trotuar. Cetățenii au mai solicitat Primăriei și refacerea scărilor de la spațiile comerciale din spatele Casei de Cultură.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0