HomeRural

Scandalagiu legat de copac, decedat în fața polițistului

Un bărbat de 40 de ani, din satul Iucșa, comuna Bozieni, a murit în condiții încă necunoscute, sub ochii unui polițist și a unor cunoscuți, după un șir de evenimente demne de un scenariu de film.

 

 

Victima, pe numele său Vasile Măndășescu, a petrecut o bună parte a zilei de duminică cinstindu-se din belșug cu alcool. Pe seară, pe Vasile l-a apucat dorul de fosta nevastă și s-a dus acasă la femeie. Acolo a făcut un scandal monstru, a spart câteva geamuri, a înjurat și a amenințat în dreapta și-n stânga, astfel că, de frică, femeia și-a chemat în ajutor sora și pe concubinul acesteia.

Cu greu, cei trei au reușit să-l stăpânească pe bărbat și, pentru că nu au avut o idee mai bună, l-au legat de un copac din curtea fostei soții a lui Vasile, după care au sunat la 112 și au cerut ajutor. Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 22.00, iar imediat după aceea agentul principal Liviu Munteanu, din cadrul Secției de Poliție Oniceni, a ajuns la locul acțiunii, pentru a vedea ce se întâmplă. În timp ce asculta plângerile „gazdei” și ale rudelor acesteia, polițistul a chemat o Salvare și a început să-l dezlege pe Vasile de lângă copac. Drept „mulțumire”, polițistul și-a primit și el porția de înjurături și amenințări, fără să bănuiască faptul că acestea vor fi ultimele cuvinte a lui Vasile Măndășescu, fiindcă, până să ajungă Salvarea la Iucșa, Vasile Măndășescu a căzut jos și a rămas nemișcat. Iar cadrele medicale nu au putut face altceva decât să constate decesul și câteva leziuni la nivelul feței.

Luni, un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a preluat ancheta și s-a deplasat la Iucșa, pentru cercetări. Deocamdată, nu vă putem oferi mai multe informații„, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

În funcție de rezultatul cercetărilor se va stabili în ce măsură cei care l-au legat de copac pe Vasile Măndășescu sunt vinovați de moartea acestuia. Între timp, corpul bărbatului a fost preluat și transportat la spital pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Comentarii

WORDPRESS: 0