HomeActualitateRural

Sătenii din comuna Boghicea au un cămin cultural nou

Lucrările la căminul cultural din satul Boghicea au fost finalizate. Reabilitarea aşezământului cultural a fost posibilă printr-un proiect cu finanţare europeană, realizat prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Podişul de Nord al Bârladului”, din care face parte comuna Boghicea, alături de comunele Bîra, Gâdinţi, Sagna, Stăniţa, din judeţul Neamţ, şi Oţeleni, din judeţul Iaşi.

În decembrie 2013, autorităţile locale de la Boghicea au semnat contractul de finanţare pentru proiectul depus de administraţia publică locală. Prin această formă de asociere, autorităţile locale au obţinut finanţare pentru un proiect în valoare de 200.000 de euro, care a vizat modernizarea căminului cultural, aflat în centrul satului Boghicea. În clădire vor funcţiona o sală de spectacole, un muzeu şi o bibliotecă, în care va fi deschis şi un centru Biblionet.

Lucrările de modernizare au cuprins schimbarea acoperişului şi introducerea unui sistem de încălzire prin centrală termică. Proiectul depus prin GAL a prevăzut şi amenajarea unui parc în faţa aşezământului cultural. Scopul acestei investiţii a fost reabilitarea căminului cultural, astfel încât acesta să devină un centru comunitar de organizare a activităţilor culturale, de transmitere şi de conservare a patrimoniului cultural, dar şi un spaţiu de informare.

Comentarii

WORDPRESS: 0