Prima paginăRoman

Șase milioane de euro pentru Centrul de Educație Incluzivă

Dimensiune text

Miercuri, la Consiliul Județean Neamț a avut loc finalizarea implementării proiectului „Reabilitarea, extinderea și modernizarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman”. Se pune punct final unei investiții care a schimbat complet fața Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Roman, ale cărei lucrările au durat aproape trei ani.

 

 

Proiectul de finanțare a răspuns nevoii de reabilitare a infrastructurii de educație a centrului în vederea asigurării condițiilor necesare unui proces educațional la standarde europene și îmbunătățirii accesului la educație a elevilor cu cerințe educative speciale.

Principalele lucrări realizate prin acest proiect au fost reabilitarea termică și modernizarea cantinei, internatului și spălătoriei, a școlii și a sălii de sport, înlocuirea șarpantei și a învelitorii din tablă cutată, montarea de burlane și jgheaburi necesare colectării apelor pluviale, modernizarea terenului de sport și amenajarea spațiilor de recreere și joc în aer liber, mansardarea clădiri, precum și efectuarea de recompartimentări interioare în vederea amenajării de spații de depozitare și grupuri sanitare conform normelor de igienă impuse de legislația în vigoare.

De asemenea, s-au refăcut finisajele interioare și exterioare, s-a înlocuit tâmplăria, instalațiile electrice, sanitare și termice și s-au achiziționat echipamente didactice, mobilier, echipamente speciale pentru componenta de recuperare ca parte integrantă a învățământului special și echipamente necesare serviciilor de alimentare și intreținere.

proiect Centrul de Educație Incluzivă 30052Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenție 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 30 noiembrie 2010 și a avut un buget total alocat de 19,21 milioane lei, din care 14,96 milioane lei a fost finanțare nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului a fost de 30 luni.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0