HomeActualitateRural

Șase liceeni primesc sprijin financiar de la Primăria Văleni

Cheltuielile cu cazarea şi masa vor fi suportate de autorităţile locale.

Șase copii din comuna Văleni, elevi la licee din Roman şi Horia, vor avea asigurate cazarea şi masa în anul şcolar 2013 – 2014, graţie sprijinului financiar acordat de autorităţile locale. „Familiile acestor copii nu-şi permit să suporte cheltuielile cu cazarea şi masa în campusurile liceelor unde studiază. De câţiva ani, ne-am angajat să plătim anual cheltuielile copiilor din comună care frecventează cursurile liceale, pentru ca aceştia să nu găsească motiv să renunţe la şcoală. Avem o datorie faţă de tânăra generaţie şi, indiferent de problemele din administraţia publică locală, aceasta trebuie ajutată, pentru că reprezintă viitorul nostru”, a precizat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Cei şase copii, beneficiari ai acestui proiect comunitar local, sunt elevi la Colegiul Tehnic „Petru Poni” (doi elevi, clasa a IX-a), Colegiul Tehnic „Danuabiana” (doi elevi, clasa a X-a) şi Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia (doi elevi, clasa a XII-a).

20 de dascăli care activează la unităţile de învăţământ din comună nu au acelaşi noroc precum liceenii, aceştia fiind nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru transportul la şcolile unde predau. Cu toate acestea, primarul Ionel Stoleru a lăsat posibilitatea cadrelor didactice să identifice o speranţă în discursul rostit la început de an şcolar. „Administraţia publică locală se confruntă, în acest an, cu probleme financiare. Avem, încă, datorii la navetă de anul trecut şcolar, în valoare de 30.000 de lei. Ne punem speranţa într-o rectificare de buget care ne-ar putea ajuta să plătim această datorie, dar să reluăm şi decontarea transportului dascălilor navetişti”, a explicat primarul comunei Văleni.

Comentarii

WORDPRESS: 0