Prima paginăActualitate

Șase incendii de vegetație uscată stinse de pompieri, în acest final de săptămână

Șase incendii de vegetație uscată stinse de pompieri, în acest final de săptămână

Dimensiune text

 

În acest sfârșit de săptămână, pe teritoriul județului Neamț pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată, în care a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 15,5 hectare, informează ISU Neamț.

În comuna Poienari a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ opt hectare, în municipiul Piatra Neamț a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, în localitatea Mădei, din comuna Borca, a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ două hectare, în municipiul Piatra Neamț (cartier Sarata) a ars vegetație uscată și litieră pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați, în localitatea Budești, din comuna Făurei, a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ trei hectare, iar în localitatea Săvești, din comuna Răucești, a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ două hectare.

La aceste misiuni au participat și voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile în care s-au produs incendiile.

Cauza probabilă de producere a patru dintre aceste incendii a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise. La Borca, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului ca fiind jocul copiilor cu focul, iar la incendiul de la Sarata – Piatra Neamț a fost stabilită cauza probabilă ca fiind fumatul, mai precizează reprezentanții ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0