HomeReligie

Sărbătoarea Copiilor a reunit mii de participanți la Rotunda

Sâmbătă, 6 iunie, peste 3200 de copii, împreună cu 500 de animatori, preoți și invitați speciali au participat la cea de-a 13-a ediție a Sărbătorii Copiilor, care a avut loc la Rotunda, în comuna Doljești.

Sărbătoarea Copiilor a inclus momente de rugăciune, de catehism, Sfânta Liturghie, un program de animare şi Festivalul Copiilor. La acest festival au fost promovați copiii talentaţi din parohiile Diecezei de Iaşi.

„Dragi copii, voi sunteți pentru oameni și pentru biserică cea mai mare comoară! Voi sunteți bucuria noastră și bucuria lui Dumnezeu!”, a fost mesajul pe care l-a transmis copiilor, în timpul liturghiei, PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași.

Tema evenimentului de anul acesta, “Isus e în inima mea!”, a fost inspirată din îndemnul făcut de Papa Francisc tinerelor generaţii, ca în aceşti ani să aprofundeze tema fericirilor proclamate de Cristos şi de a le trăi în viaţa de fiecare zi.

Prima ediţie a acestei manifestări religioase a avut loc în 2002, când Acţiunea Catolică “Sfântul Iosif”, sectorul copii, a organizat o întâlnire diecezană la Bacău, în Parohia “Sfântul Nicolae”, pe 27 aprilie. Următoarea ediţie a avut loc la o biserică din Roman, apoi copiii Diecezei din Iaşi au participat la această sărbătoare în biserici din Roman sau din localităţi arondate Romanului.

În 2016, Sărbătoarea Copiilor va avea loc în parohia ”Preasfânta Inimă a lui Isus”, din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău.

Comentarii

WORDPRESS: 0