HomeEducatie

Sărbătoarea absolvenţilor de la „Petru Poni”

Vineri, 17 mai, elevii de clasa a XII-a a de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” şi-au primit diplomele de absolvenţi. Șefă de promoţie a fost desemnată Emanuela Imbrişcă, de la clasa a XII-a A.

 

 

A fost o zi de emoţie, de bucurie şi, în acelaşi timp, de regrete pentru absolvenţii promoţiei 2013 a Colegiului Tehnic „Petru Poni”. Cu robe, cu flori şi cu diplome, aceştia au sărbătorit, într-un cadru festiv, despărţirea de profesori şi de elevi şi au răspuns, pentru ultima dată, prezent la strigarea catalogului, în calitate de elevi. „Vedetele” zilei au fost elevii a nouă clase a XII-a şi elevi din două clase a XIII-a, rută progresivă. Aceştia şi-au avut alături diriginţii: Emilda Butnaru, clasa a XII-a A, Catinca Covrig, clasa a XII-a B, Mihaela Pîslaru, clasa a XII-a C, Mirela Mihoc, clasa a XII-a D, Mirela Creţu, clasa a XII-a E, Ana Toader, clasa a XII-a F, Maria Nechifor, clasa a XII-a G, Mihai Tudorică, clasa a XII-a H, Antonela Dumea, clasa a XII-a I, Elena Oprea, clasa a XIII-a A şi Florin Radu, clasa a XIII-a B.

„Pentru voi, toţi, cei care sunteţi astăzi aici, în postura de absolvenţi, şi pentru familiile voastre este o zi de mare emoţie şi bucurie. Emoţiile sunt aceleaşi şi pentru noi şi, pentru mine, personal, chiar mai mari, pentru că, astăzi, aniversez 24 de ani de când a absolvit prima mea promoţie. Am avut parte, de atunci, de nenumărate astfel de momente şi, cu toate că se repetă în fiecare an, sunt unice, pentru că voi sunteţi unici. Puneţi punct, astăzi, unei perioade din viaţa voastră pe care aţi început-o timizi, în clasa a IX-a, întrebându-vă cum vor fi profesorii, cum vă veţi împăca cu colegii. Începând de astăzi sunteţi absolvenţi de liceu şi veţi intra în viaţă, cu sfaturi de la noi, cu îndrumări de la părinţi. Să nu uitaţi, însă, că viaţa este o lecţie continuă, în care veţi învăţa în egală măsură şi din reuşite, şi din greşeli. Vă doresc să aveţi parte de o viaţă liniştită, în care să doborâţi toate obstacolele care vă stau în cale şi dintre care primul este examenul de bacalaureat”, a spus profesoara Gabriela Dascălu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

 

„Nimic nu e greu când ai un ţel în viaţă”

 

sefa de promotie Emanuela Imbrisca 1805Festivitatea de înmânare a diplomelor de absolvenţi a fost precedată de premierea celei mai bune eleve a acestei promoţii, Emanuela Imbrişcă (foto), de la clasa a XII-a A.
Aceasta a înmânat cheia şi, în acelaşi timp, „reţeta” succesului colegelor sale mai mici din clasa a XI-a. Emanuela Imbrişcă a fost elevă la specializarea Protecţia mediului şi a încheiat liceul cu media generală 9,72. „Pentru mine, perioada liceului a reprezentat cei mai frumoşi ani de până acum. Sunt anii în care am legat prietenii, sper pentru toată viaţa, ani în care am cunoscut profesori minunaţi, în care mi-am format personalitatea şi mi-am călit caracterul”, a spus Emanuela Imbrişcă.

Emanuela este din Țeţcani şi mai are trei fraţi mai mari, toţi studenţi, şi trei fraţi mai mici, pentru care poate servi oricând drept model. Ea spune că nu şi-a propus să fie şefă de promoţie, dar că este uşor să înveţi atunci când ai profesori buni şi când ai în viaţă un ţel. Pentru Emanuela, cel mai apropiat ţel este acela de a fi studentă la Medicină.

Clasa a XII-a A - diriginte Emilda Butnaru

Clasa a XII-a A – diriginte Emilda Butnaru

Clasa a XII-a B - diriginte Catinca Covrig

Clasa a XII-a B – diriginte Catinca Covrig

Clasa a XII-a C - diriginte Mihaela Pislaru

Clasa a XII-a C – diriginte Mihaela Pislaru

 

 

 

 

 

Clasa a XII-a D - diriginte Mirela Mihoc

Clasa a XII-a D – diriginte Mirela Mihoc

Clasa a XII-a E - diriginte Mirela Cretu

Clasa a XII-a E – diriginte Mirela Cretu

Clasa a XII-a G - diriginte Maria Nechifor

Clasa a XII-a G – diriginte Maria Nechifor

 

 

 

 

 

Clasa a XII-a G - diriginte Maria Nechifor

Clasa a XII-a G – diriginte Maria Nechifor

Clasa a XII-a H - diriginte Mihai Tudorica

Clasa a XII-a H – diriginte Mihai Tudorica

Clasa a XII-a I - diriginte Dumea Antonela

Clasa a XII-a I – diriginte Dumea Antonela

 

 

 

 

 

Clasa a XIII-a B - diriginte Radu Florin

Clasa a XIII-a B – diriginte Radu Florin

Clasa a XIII- a A - diriginte Elena Oprea

Clasa a XIII- a A – diriginte Elena Oprea

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0