Prima paginăSport

Sărbătoare handbalistică la Cupa „Roman Vodă Muşat”

Dimensiune text

HCM Roman a luat trofeul şi la această ediţie. Ana Maria Iuganu a primit cupa desemnată golgheterului. Echipa romaşcană a primit şi medaliile pentru locul al doilea ocupat în Cupa României.

 

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi Carmen Stoleru, căpitanul HCM Roman

Chiar dacă Sala Sporturilor din Roman nu a fost arhiplină pe parcursul turneului Cupa „Roman Vodă Muşat”, ediţia a şaptea, concurs desfăşurat în perioada 15-16 august, cei care au asistat la meciurile competiţiei n-au regretat că n-au ales altă variantă de petrecere a timpului liber la sfârşitul săptămânii trecute. A fost un spectacol frumos, aplaudat. În prim plan s-a situat echipa Romanului, cea condusă de antrenorii Florentin Pera şi Viorel Lazăr şi care a câştigat trofeul pus în joc, cu trei victorii din tot atâtea posibile, într-o competiţie la care au mai participat Zork Jagodina (Serbia) – calificată în Cupa Cupelor, la fel ca şi HCM Roman -, CSM Slobozia şi CS Măgura Cisnădie.

Cupa „Roman Vodă Muşat” a avut în program, la început, prezentarea lotului HCM Roman, la care a asistat şi observatorul federal Horaţiu Belu, cel care a premiat cu medaliile cuvenite handbalistele din Roman pentru jucarea finalei de Cupă în sezonul 2013-2014.

 

HCM Roman a câştigat trofeul, Ana Maria Iuganu a primit premiul pentru golgheter

Conducerile HCM Roman, administrativă şi tehnică, şi-ar fi dorit măcar două echipe din alte ţări la ediţia din acest an a Cupei „Roman Vodă Muşat”. Au mai fost invitate echipe din Ungaria şi Polonia, care au anunţat, mai repede sau mai târziu, că nu pot onora invitaţia. Astfel, participantele la turneul din acest an au fost cele amintite anterior.

HCM Roman n-a avut niciun fel de problemă de a se impune la acest turneu. A câştigat toate cele trei meciuri: 28-9 (15-5) cu CS Măgura Cisnădie, 29-20 (16-11) cu CSM Slobozia şi 32-25 (18-11) cu ZORK Jagodina. În celelalte trei partide s-au înregistrat rezultatele: Slobozia – Jagodina 28-31 (17-15), Jagodina – Cisnădie 32-21 (17-8), Slobozia – Cisnădie 26-10 (12-7).

Ca urmare, clasamentul acestui turneu a fost: 1. HCM Roman, 2. ZORK Jagodina, 3. CSM Slobozia, 4. Măgura Cisnădie.

Lotul HCM Roman: Paula Vişan, Andreea Polocoşer, Viktoryia Timoshenkova, Ama Maria Horobeţ, Lăcrămioara Cîlnici, Diana Druţu, Ana Maria Iuganu, Mirela Vîlcu, Oana Chitacu, Anca Caramalău, Daniela Crap, Daniela Băbeanu, Radostina Genkova, Carmen Stoleru, Raluca Agrigoroaei, Gabriela Mihalschi, Jasna Toskovic. Nu au jucat, pe parcursul turneului, Băbeanu şi Genkova.

Au fost acordate şi trei premii speciale. Jasmina Kukic (Jagodina) a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a turneului. Carmen Tănase (Cisnădie) a fost desemnată cel mai bun portar. Titlul de golgheter a fost obţinut de Ana Maria Iuganu (HCM Roman).

Lăcrămioara Cîlnici, nou-transferată de la Știinţa Bacău, a împlinit 24 de ani sâmbătă, 16 august, în ultima zi a competiţiei. La mulţi ani, Lăcrămioara!

 

handbal 04„Peste nivel mediu”

„A fost un turneu bun, peste nivel mediu, obiectivul fiind creşterea de formă de la un meci la altul, pentru a avea pregătirea necesară începerii viitorului campionat. A fost o experienţă bună pentru jucătoare, în vederea confruntărilor care ne aşteaptă. Trebuie disciplină şi nivel ridicat tehnico-tactic, întrucât ne aşteaptă un campionat mai greu decât precedentul. Sunt mulţumit de echipă. A fost o atmosferă frumoasă, propice performanţei. Una peste alta, au fost lucruri foarte bune şi sunt bucuros că nu s-a mai accidentat vreo jucătoare. Felicit această frumoasă echipă, care merită respect. Este simbolul nostru, al Romanului”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul Romanului şi preşedintele de onoare al HCM Roman.

 

Amical cu Braşovul, miercuri, în deplasare

„Cu încredere, aşa vom începe viitorul campionat. S-a rulat tot lotul, pentru a vedea potenţialul fiecărei jucătoare. Este foarte bine să avem, sută la sută valid, tot lotul. Până acum, toate jucătoarele au răspuns la cerinţe cu atitudine pozitivă, din punctul meu de vedere. S-au implicat şi le felicit pentru câştigarea acestui turneu. Rămâne să mai vedem la ce nivel ne situăm şi în amicalul cu Corona Braşov, ultimul dinaintea jocului din Supercupă, primul oficial din această vară. Am ales să jucăm acolo şi pentru a ne acomoda cu sala. Este momentul să ne testăm forţele cu o echipă puternică, în deplasare. Avem în vedere şi că primele două meciuri oficiale, în Supercupă şi în campionat, vor fi în deplasare. Mă bucură foarte mult că noile jucătoare s-au acomodat foarte bine”, a afirmat Lucian Micu, preşedintele HCM Roman.

 

handbal 06„Avem moral bun. Am încercat mai multe formule de joc”

„Acest turneu ne-a dat posibilitatea să ne verificăm gradul de pregătire. Avem moral bun. Am încercat mai multe formule de joc, în partide cu advesari diferiţi ca stil. Sunt mulţumit de aceste victorii. Mai sunt şi lucruri care m-au nemulţumit şi pe care trebuie să le punem la punct. Ne-am propus să alcătuim formula de start şi să ne îmbunătăţim jocul colectiv. Am reuşit, într-o oarecare măsură. Sunt multe jucătoare care au confirmat şi aştept şi de la celelalte să joace la valoarea lor. Totdeauna voi merge pe imprimarea mentalităţii de învingător. În faza de apărare a fost destul de bine. Pe atac, aştept mai mult de la linia de 9 metri, care a crescut de la meci la meci. În mare parte, s-a jucat cu ambiţie, am dominat. Foarte important este că am avut, cu excepţia unor momente de relaxare, constanţă în joc. N-am dat posibilitate echipelor adverse să revină. Echipa este pe drumul cel bun, cu atmosferă propice performanţei. Sunt convins că şi în viitorul sezon vom avea un cuvânt greu. Luni vom face două antrenamente, iar marţi încă unul, înainte de amicalul de la Braşov. Trebuie să ne apropiem de ceea ce ne-am propus. Ar fi fost foarte utilă şi participarea Danielei Băbeanu la acest turneu. Este recuperată în proporţie de peste 80 la sută şi, de luni, va reintra în programul normal. N-am vrut să riscăm. Să fie aptă, sută la sută, la meciul din debutul campionatului, de la Cluj, apoi în toate celelalte. La un moment dat, vom avea şi câte opt meciuri pe lună, ceea ce este foarte mult”, a declarat Florentin Pera, antrenorul principal de la HCM Roman.

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), îşi anunţase prezenţa la meciurile de sâmbătă şi a plecat către Roman. Din nefericire, liderul FRH a suferit un grav accident de circulaţie, în apropiere de Buzău.

COMENTARII

WORDPRESS: 0