„Săptămîna altfel” Vizită la stomatolog, atelier gastronomic și spectacol de talente

Săptămîna de „Școală altfel” a pus la încercare imaginația elevilor și a profesorilor, care au dorit să iasă din tiparul vizitelor la muzeu și a activităților ecologice.

 

Așa se face că, printre activitățile obișnuite ale săptămînii, au „răsărit” și activități inedite, cum ar fi vizita la stomatolog sau transformarea sălii de clasă în atelier gastronomic. Pentru prichindeii de la Grădinița cu program normal a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, luni a fost zi de dentist. Împreună cu educatoarea Mioara Amariei, au fost la cabinetul medical Fildeș Dent, unde au primit cadou o consultație stomatologică. „Am propus această activitate din dorința de a-i ajuta pe copii să-și învingă teama de a merge la stomatolog, iar pentru curajul lor copiii au primit din partea doamnei doctor Alina Markus cîte o cutiuță cu un dinte fericit și un fruct. Doamna doctor le-a prezentat copiilor noțiunile elementare de igienă dentară, copiii aflînd pe pielea lor că a sta pe scaunul stomatologului nu este deloc înspăimîntător”, a spus educatoarea Mioara Amariei.

Sala de clasă în care învață de obicei elevii de la a XI-a E de la Colegiul Național „Roman-Vodă” a fost, marți, atelier gastronomic. Elevii au adus de-acasă tot ce trebuie astfel încît, după cîteva ore de lucru, s-au putut înfrupta cu prăjituri delicioase, ieșite din mîna lor. „Atunci cînd am planificat activitățile săptămînii, am discutat cu elevii și am ajuns la concluzia că ar fi bine să ne îndreptăm atenția și spre activități pe care le-ar face cu plăcere și care nu au loc în orar. Așa că am petrecut o zi plăcută, în care am gătit la școală. Copiii au personalizat prăjiturile și, în final, le-au mîncat”, a spus profesoara Anda Nacu, diriginta clasei a XI-a E.

Tot la „Roman Vodă” s-a desfășurat marți concursul „CNRV-iștii au talent, o parodie după spectacolul „Românii au talent”, în cadrul căruia elevii au încercat să arate, prin calitățile pe care le-au probat, că sînt cei mai talentați.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!