HomeActualitateRoman

Săptămâna aceasta nu se eliberează cărţi de identitate

La toate serviciile de specialitate din ţară se va introduce un nou sistem de operare.

Programul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor va suferi modificări, în perioada următoare, din cauza introducerii unui nou sistem de operare, care să fie folosit de angajaţii structurii pentru eliberarea cărţilor de identitate. Începând cu 1 iulie, se va utiliza în exclusivitate Sistemul naţional de introducere şi actualizare a informaţiilor legate de evidenţa persoanelor. Pentru introducerea noului sistem, în perioada 21 – 29 iunie, la nivelul serviciului de evidenţă a persoanelor se desfăşoară doar activităţi pentru primirea cererilor şi documentelor necesare eliberării actelor de identitate, ori pentru înscrierea domiciliului de reşedinţă şi preluarea imaginilor solicitanţilor, fără a se elibera documente.

În această perioadă nu se vor face nici activităţi de actualizare a Registrului judeţean de evidenţă a persoanelor în vederea emiterii şi eliberării cărţilor de identitate, cărţilor de identitate provizorii, cu excepţia cazurilor, cu totul deosebite, determinate de situaţia obiectivă a persoanelor, cazuri în care şeful de serviciu poate dispune actualizarea bazei de date şi eliberarea actului de identitate doar pentru persoane care nu deţin documente de identitate valabile.

„Este o decizie bună, pentru creşterea profesionalizării serviciului, dar proastă ca perioadă. Este o perioadă în care se întorc stranierii şi va fi aglomerat. Se va crea o sincopă şi, până la implementarea acestui nou sistem, va dura ceva timp. Trebuie văzut cum vor reacţiona bazele de date, echipamentele tehnice, un nou sistem de operare”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0