Prima paginăEducatie

Șanse egale la catedră

Dimensiune text

Candidații care au luat cel puțin nota 7 la concursul de titularizare din vară se pot titulariza pe postul pe care predau, fără a mai participa o dată la concurs.

 

 

Trecerea de la angajarea pe perioadă determinată la angajarea pe perioadă nedeterminată se poate face cu două condiții: postul să fie viabil, iar candidatul să primească acordul consiliului de administrație al școlii. Hotărârea a fost luată de Ministerul Educației și Cercetării, care a anunțat că toți candidații titularizabili din 2012 pot ocupa posturi pe perioadă nedeteminată în unitatea de învățământ în care predau, dacă îndeplinesc condițiile cerute. Astfel, se asigură condiții egale în ceea ce privește ocuparea de posturi pentru candidații titularizabili din 2012 și cei din anii precedenți (2009 – 2011).

Ordinul vine să repare o nedreptate făcută inițial, întrucât doar candidații care participaseră la concursurile din 2009, 2010 și 2011 aveau această posibilitate. Ideea este aceea de a aplica principiul continuității la catedră. Este posibil ca, din momentul în care candidatul a ocupat postul pe perioadă determinată, situația postului să fie alta, postul să devină vacant prin pensionarea unui alt coleg din unitate sau să devină viabil pe perioadă determinată ca urmare a stabilizării numărului de elevi„, a spus Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț.

 

 [sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0