Prima paginăRoman

Sânge de la Văleni pentru pompierul Petru Olaru

Dimensiune text

15 localnici din comuna Văleni (foto) au donat sânge pentru pompierul romașcan Petru Olaru, în vârstă de 35 de ani, diagnosticat cu leucemie.

 

 

Tânărul are o grupă rară de sânge – A2, Rh negativ -, motiv pentru care familia și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț au solicitat sprijin în vederea donării de sânge.

Sătenii din comuna Văleni nu sunt la prima acțiune de donare. În anul 2009, agentul șef Cristian Cocea a inițiat un proiect intitulat „Bunul samaritean”. Una dintre acțiunile din proiect a vizat participarea localnicilor la donarea de sânge pentru ajutorarea semenilor aflați pe patul de spital.

Agentul șef Cristian Cocea și viceprimarul comunei Văleni, Dan Relu Grigore, au făcut apel, și de această dată, la localnici. „La cea de-a doua acțiune de donare și-au anunțat participarea foarte mulți săteni. Pentru că nu am avut posibilitatea să-i transportăm pe toți la Centrul de Transfuzie de la Roman, am venit cu 15 persoane. Acțiunea este binevenită pentru bolnavii care au nevoie de sânge. Cazul pompierului Petru Olaru ne-a impresionat”, a spus agentul șef Cristian Cocea.

Cu câțiva ani în urmă, un angajat al Primăriei Văleni a trecut prin aceleași clipe grele prin care trece și pompierul Petru Olaru. Acțiunea de donare de sânge în care s-au implicat localnicii din Văleni i-a adus vindecarea.

Cei 15 săteni din Văleni au fost însoțiți la Centrul de Transfuzie din Roman de viceprimarul comunei Dan Relu Grigore, agentul șef Cristian Cocea și agentul Eduard Cioară. „Sperăm să putem fi de ajutor celui aflat în suferință, dar și altora”, a spus Constantin Morariu, în vârstă de 43 de ani.

Donatorii primesc, pentru gestul lor, conform legii, șapte tichete de masă, o zi liberă de la serviciu, un set de analize medicale gratuite și 50% reducere la abonamentul pentru transportul în comun pentru o lună.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0