Prima paginăNeamt

Sancțiune pentru montă cu un taur neautorizat

Dimensiune text

De la începutul verii, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Neamț a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor, cele mai multe dintre acestea nefiind confirmate.

 

Oricît de hilare ar părea, inspectorii veterinari le tratează extrem de serios, întrucît sînt probleme care țin, în cele din urmă, de sănătate publică.
Este și cazul unui cetățean reclamat pentru faptul că a folosit, la montă, un taur care nu respecta legea. „Un cetățean a reclamat faptul că într-un stand comercial se vinde pește congelat care nu este în regulă. Echipa care s-a deplasat la fața locului a constatat că cele sesizate nu se confirmă. Un depozit alimentar din Roman fost reclamat pentru condițiile improprii de igienă. Întrucît cele sesizate s-au confirmat, depozitul a fost amendat și i s-a suspendat temporar activitatea„, a precizat doctorul Constantin Lipan, director executiv al DSVSA Neamț.

Pe lista reclamațiilor inspectorilor s-a mai aflat și un cetățean din Săbăoani care a fost reclamat de către vecinii săi că, din cauza animalelor, în curțile învecinate miroase insuportabil. Nici această sesizare nu s-a confirmat. „Un alt depozit a fost reclamat pentru că, pe terenul din apropiere, erau depozitate resturi de piei și sare, reclamație neîntemeiată, însă. Pe lista reclamațiilor pe care le-am cercetat s-a mai numărat și o păstrăvărie, pentru condiții improprii de funcționare, sancționată cu avertisment. Tot cu avertisment a fost sancționat și un cetățean care a folosit la montă un taur neautorizat din punct de vedere sanitar. Această autorizare o dau angajații noștri și este foarte importantă, pentru că se atestă că animalul nu are boli transmisibile care se pot transmite prin montă„, a precizat doctorul Constantin Lipan.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0