Prima paginăSanatate

Sănătatea pe scurt

Dimensiune text

Salon de gimnastică pentru gravide și lehuze

 

În curînd, la maternitatea Spitalului Municipal de Urgență Roman, mămicile vor avea șansa să se recupereze fizic și prin intermediul unor exerciții fizice ușoare. La etajul V al spitalului a fost amenajat un salon de gimnastică pentru gravidele și lehuzele internate la maternitate, dotarea acestui salon fiind sprijinită de organizația UNICEF. „Atît eu, cît și o parte din personalul medical, sîntem formatori UNICEF. Am prezentat această idee organizației, care a agreat-o. UNICEF ne-a sprijinit cu o parte din dotări, iar acum căutăm sponsori pentru o bicicletă terapeutică. Atît gravidele, cît și lehuzele vor avea ocazia să facă exerciții fizice ușoare, sub îndrumarea unor asistente, într-un salon amenajat la standarde europene. Amenajarea acestui salon, în condițiile în care avem și sistem rooming in (în sensul că mama stă în salon împreună cu nou-născutul), este o condiție esențială pentru acreditarea spitalului, iar în țările occidentale este un lucru obișnuit” a declarat medicul Dorel Romanescu, șeful secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul spitalului.

 

Noi investiții de amploare la spital

 

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a întocmit alte trei proiecte ample de reabilitare a unor obiective din cadrul spitalului. În cel mai scurt timp, acestea vor fi scoase la licitație, iar lucrările vor fi realizate din fonduri proprii. „În următoarea perioadă, principalele noastre obiective sînt reabilitarea blocului alimentar și a spălătoriei. În ceea ce privește bucătăria, am făcut niște calcule și am suplimentat hrana bolnavilor, am îmbunătățit-o atît caloric, cît și calitativ. O altă lucrarea de amploare ce urmează este reabilitarea completă a tuturor saloanelor de la etajele II și III, precum și a anexelor, și amenjarea unor toalete separate pentru persoanele cu handicap”, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

 

Aparatură de 300.000 de lei la spital

 

Marți a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Cel mai important punct pe ordinea de zi a fost modificarea bugetului instituției sanitare, avînd în vedere că au sosit fondurile de la Ministerul Sănătății pentru investiții în aparatură. „În total este vorba de 300.000 de lei, alocați exclusiv pentru achiziționarea de aparatură. Pe lista investițiilor propuse de noi se află un ecocardiograf, un electroradiocauter și o masă de operație ginecologică nouă”, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0