Prima paginăCultural

„Samsara”, de Simina Cernat, lansare de carte la Biblioteca Municipală

„Samsara”, de Simina Cernat, lansare de carte la Biblioteca Municipală

Dimensiune text

 

 

Romașcanii pasionați de lectură sunt invitați miercuri, 21 noiembrie, la ora 17:00, la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman, la prezentarea cărții „Samsara”, scrisă de Simina Cernat, volum apărut în acest an la Editura Cartex.

„E o carte scrisă pe drum, în cei patru ani petrecuți cu rucsacul în spate, prin Asia. E o carte în care mi-am pus bucăți din suflet, așa cum se desfășura și se transforma stângaci în momentele acelea. Găsiți în ea și povești de călătorie, dar și povești ale transformărilor care și-au făcut loc în mine. Explozii de entuziasm, explorare, tristețe, despărțiri, locuri noi, oameni care mi-au schimbat cursul vieții”, este invitația lansată de autoare pe pagina evenimentului.

„Simina Cernat e una dintre acele ființe aflate în mijlocul unui drum în care nici nu se mai întreabă cine este, ci mai mult cine devine ți cum se transformă în fiecare clipă. A renunțat la siguranța unei vieți confortabile pentru a se aventura într-o călătorie de explorare, care continuă să îi arate lucruri despre sine și despre lume. Simina este una dintre acele ființe pe care vrei să le cunoști. După o călătorie de patru ani cu rucsacul în spate, prin Asia, Samsara, care a început ca o carte cu povești de călătorie, a devenit un itinerariu mental și spiritual. Lumea se transformă intens în laboratorul emoțiilor și apoi erupe ilogic, așa cum e de fapt sufletul omenesc. Samsara nu descrie locurile în care a fost Simina Cernat, ci experiența ei schimbată întotdeauna de o înîelegere firească a lucrurilor. În postura de nomada, Simina își disecă trăirile, își recunoaște limitările culturale și accepta tot ce viața îi aduce în cale, dar, ce e mai important, sapă în interior după o esența mai onestă. Totuși, este posibil ca aventurile extreme, frământările lumii să prefacă haosul în pace?”, se arată în prezentarea volumului.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0