Prima paginăSocial

Sâmbătă, cod galben de vânt puternic

Sâmbătă, cod galben de vânt puternic

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare de tip cod galben, vizând intensificări ale vântului, pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Neamț, valabilă vineri, 25 aprilie, între orele 10:00 – 23:00.

Conform meteorologilor, în acest interval vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h și temporar 70 – 85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25 spre 26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80 – 100 km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45 – 55 km/h. În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara, local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0