Prima paginăSocial

Salvat de la sinucidere de primarul Leoreanu

Un tînăr din Roman a vrut să se arunce de pe un bloc. El a fost convins să renunțe la intenție de către primar. Înainte cu o zi, tînărul provocase un scandal într-un local din oraș. El susține că a fost bătut de jandarmi. Tînărul a mai trecut printr-un episod asemănător în 2010, cînd a vrut să se arunce de la etajul șapte al Hotelului Roman.

 

 

A fost bătut, a făcut scandal, a fost dus cu forța la Spitalul de Psihiatrie și a vrut să se arunce de pe bloc. Claudiu-Alexandru Dicu, în vîrstă de 23 de ani, din Roman, este protagonistul unor evenimente în care sînt implicați bodyguarzi, polițiști, jandarmi, personal medical, ba, chiar, și primarul municipiului.

Totul a început în seara zilei de luni, 6 februarie. Claudiu Dicu pierdea timpul și banii într-un restaurant din pietonalul Ștefan cel Mare, jucînd la păcănele. După cum singur povestește, lucrurile erau destul de tensionate, din cauză că jocurile îi înghițeau bani. „Jucam la păcănele și dădeam prea tare în aparate, din cauză că pierdeam constant. Bodyguardul care păzește localul a venit la mine și mi-a zis să nu mai dau în aparate. Eu i-am spus să mă lase în pace, din cauză că sînt nervos. Pierdusem 60 de lei. De acolo  a început scandalul. M-am luat la bătaie cu bodyguardul și ne-am lovit reciproc. După care au venit jandarmii și au început să dea în mine„, justifică Alexandru Dicu vînătăile din jurul ochilor. Acesta susține că a fost dus la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului din Roman de jandarmi, iar că, pe drum, aceștia i-ar mai fi „administrat” pumni și picioare.

Varianta lui Dicu nu se potrivește, însă, cu cea a autorităților. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi al Județului (IJJ) Neamț  susțin că jandarmii au fost chemați să intervină la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Roman, fiind solicitați de paznicii unității sanitare. „Luni, 6 februarie, în jurul orei 18.20, echipa de intervenție din cadrul Subunității de Jandarmi Roman a fost sesizată de ofițerul de serviciu de la Poliția Roman pentru a acorda sprijin unui echipaj de poliție la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Roman, unde o persoană foarte recalcitrantă provoacă scandal și agresează personalul medical. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, unde un bărbat, în stare vădită de ebrietate, adresa cuvinte obscene și amenințări verbale personalului medical și celorlalți pacienți. Bărbatul a spart un geam de tip termopan de la o ușă din interiorul sălii de primiri urgențe, iar la sosirea forțelor de ordine acesta a continuat injuriile și la adresa acestora, continuînd cu același comportament violent„, a afirmat căpitan Cătălin Rezmeriță, purtătorul de cuvînt al IJJ Neamț.

Conform polițiștilor, care au fost chemați la local de către administratorul localului, prin apelul unic de urgență 112, Claudiu Dicu a fost transportat la spital de o ambulanță. „O patrulă din cadrul Poliției municipiului Roman s-a deplasat, luni seară, în jurul orei 18.00, la un local din Pietonalul ștefan cel Mare. Polițiștii au constatat că un client intrase în conflict cu agentul de pază al localului. Clientul în cauză a spart un geam și a sustras haina agentului de pază, fiind transportat, apoi, de o ambulanță la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Menționez că patrula de poliție a ajuns la fața locului după ce Claudiu Dicu a fost preluat de ambulanță„, a afirmat agentul-șef de poliție Irina Andrei, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț.

În schimb, reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman spun că Dicu a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe încătușat. Diagnosticul pus de medicul de gardă a fost agitație psiho-motorie și echimoze în jurul ochilor. De la Spitalul Municipal, Claudiu Dicu a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae”. „Am fost legat de pat și jandarmii au continuat să mă bată„, susține Claudiu Dicu. Acesta spune că a scăpat de la Spitalul de Psihiatrie escaladînd mai multe geamuri. „Am reușit să mă dezleg și am sărit pe geam. Am fost fugărit de mai mulți angajați de acolo, dar nu m-au mai prins. M-am dus acasă„, își continuă povestea Claudiu Dicu.

După cîteva ore,  în care a rememorat ce i s-a întîmplat, marți seară, Claudiu Dicu s-a suit pe un bloc de pe strada Anton Pann. Panicați, oamenii din zonă au chemat poliția. Aproximativ două ore au discutat polițiștii cu Dicu, încercînd să-l determine să renunțe la intenția sa. Nu au reușit, așa că au fost nevoiți să-l cheme de acasă pe primar, la soliciarea expresă a tînărului cu intenții sinucigașe. La cîteva minute după ce primarul a ajuns la fața locului, Claudiu Dicu a coborît  de pe bloc. „Eu zic că am avut o discuție de la suflet la suflet. El era supărat pe atitudinea forțelor de ordine, deoarece, cu o seară înainte, cînd a avut o altercatie cu chelnerii și bodyguarzii, a ieșit mai șifonat în lupta asta. Am plecat de acolo în aplauzele oamenilor și l-am dus la spital, pentru că avea nevoie de îngrijire de specialitate„, a afirmat Laurențiu Leoreanu.

Claudiu-Alexandru Dicu, tatăl unui copil de un an și jumătate, este recidivist, fiind cunoscut polițiștilor pentru mai multe furturi mărunte. În 2010, acesta a fost în centrul atenției după ce, pe data de 17 noiembrie, s-a suit pe schelele ce înconjurau atunci Hotelul Roman, amenințînd că vrea să se sinucidă, din cauză că, înainte cu o zi, ar fi fost confundat cu altcineva și bătut de jandarmi pe un teren din cartierul Nicolae Bălcescu.

Acum, polițiștii i-au întocmit lui Claudiu Dicu dosar penal pentru furt și distrugere, iar jandarmii i-au întocmit acestuia actele premergătoare sub aspectul săvîrșirii unor fapte susceptibile de a fi ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și sfidarea organelor judiciare.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0