Prima paginăCultural

Salonul de primăvară, ediţia a III-a, la Muzeul de Artă

Salonul de primăvară, ediţia a III-a, la Muzeul de Artă

Dimensiune text

 

salon primavara muzeul de artaMarţi, 15 martie, Muzeul de Artă Roman a demarat cea de-a III-a ediţie a expoziţiei colective de artă plastică intitulate „Salonul de primăvară”, unde 28 de artişti romaşcani şi invitaţi din Piatra Neamţ expun 140 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură. Salonul de primăvară este prima manifestare dedicată sărbătoririi municipiului, pentru că pe 30 martie este ziua de atestare documentară a Romanului, în 2016 împlinindu-se 624 de ani de la momentul istoric.

„Tematica de primăvară nu putea să lipsească, chiar dacă nu suntem în ton cu vremea de afară, dar noi deschidem la Muzeu Salonul de primăvară. Din cele peste 200 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură, au fost selecţionate 140 pentru a fi expuse în cele şase săli ale Muzeului nostru. Găsiţi aici creaţii ale 28 de artişti, nu doar din Roman, ci şi din Piatra Neamţ sau Braşov – prin prezenţa prietenului nostru Ovidiu Costel Cărpuşor, care, întors recent din străinătate, a ţinut să ne trimită câteva dintre lucrările sale deosebite”, a declarat  Mihaela Ciobanu, directorul Muzeului de Artă Roman.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe 5 mai, romaşcanii fiind invitaţi să o viziteze în această perioadă, de marţi până duminică, între orele 9 şi 17. Cei care s-au îndrăgostit de o lucrare o pot lua acasă, expoziţia fiind una cu vânzare.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0