Prima paginăActualitateNeamt

Salariile angajaților Consiliului Județean, motiv de discuții

Dimensiune text

Claudiu Pădure, directorul Serviciului de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din judeţul Neamţ, a fost reconfirmat pe funcţia temporară, prin votul consilierilor judeţeni, după ce primul mandat de interimat expirase. La proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens în şedinţa de marţi, 15 decembrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Emilia Arcan, a adus în discuţie salariul mic al acestuia, în comparaţie cu alţi directori plătiţi de CJ Neamţ.

„Trebuie găsită o soluţie pentru domnul Pădure, are o responsabilitate foarte mare, gestionează un serviciu important, iar salariul de bază al lui este de 2.900 de lei. Asta înseamnă că ajunge acasă cu 1.500 de lei pe lună. Este o diferenţă foarte mare faţă de alţi directori, cum este domnul director de la Camera Agricolă, care are un salariu de bază de peste 4.000 de lei”, a afirmat Emilia Arcan.

Preşedintele Constantin Iacoban a fost de acord, cu condiţia de a se găsi soluţii legale. Un angajat al CJ Neamţ a explicat că directorul Claudiu Pădure este încadrat pe o altă grilă de salarizare şi că din acest motiv primeşte mai puţini bani. Ulterior, i s-a dat cuvântul şi lui Claudiu Pădure, care a spus că a fost făcută o adresă către Ministerul Muncii. „Am primit un răspuns că am fi încadraţi pe o grilă de salarizare mai veche, iar grila de salarizare nouă, pe care ne recomandă Ministerul Muncii să o aplicăm, ar avantaja întreg personalul”, a spus Claudiu Pădure, şeful Serviciului de Administrare SMID.

Până la urmă, consilierii au adoptat documentul în forma iniţială, urmând a vota o modificare în şedinţa extraordinară de luni, 21 decembrie, după ce va fi analizat răspunsul de la Ministerul Muncii. Claudiu Pădure a precizat că un şofer câştigă 830 de lei pe lună, dar naveta până la depozitul ecologic nu se decontează. Din acest motiv, mai mulţi angajaţi ai serviciului au demisionat în cele câteva luni de când această structură a fost înfiinţată.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0