Prima paginăReligie

S-a stins din viață părintele paroh al Bisericii Valea Ursului

S-a stins din viață părintele paroh al Bisericii Valea Ursului

 

 

Marți, 20 noiembrie, în jurul orei 16, preotul Adi Buric, paroh al Bisericii din Valea Ursului, s-a stins din viață fulgerător, la vârsta de 47 de ani.

„Am aflat cu durere despre plecarea timpurie din lumea acesta a unuia dintre preoții destoinici ai Protopopiatului Roman, în data de 20 noiembrie 2018. Moartea fulgerătoare a preotului Buric Adi, de la Parohia Valea Ursului, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și în ale celor trei copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de 26 de ani. A fost un preot râvnitor, apropiat de enoriașii săi, solidar cu cei aflați în suferință, implicat în multe lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult în parohiile unde și-a desfășurat misiunea, un slujitor care și-a asumat cu responsabilitate jugul lui Hristos desăvârșindu-și chemarea preoțească. În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tânărului și destoinicului Său slujitor în Împărăția cerurilor!”, a transmis IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Părintele Adi Buric s-a născut la data de 8 august 1971, în localitatea Dumbrăveni, județul Vrancea. A absolvit Liceul Industrial „Unirea”, promoția 1990, apoi Facultatea de Teologie din București, promoția 1995. A fost hirotonit la data de 15 august 1992, la Mănăstirea Văratic, cu prilejul hramului acestei mănăstiri, de către episcopul Eftimie Luca al Romanului, iar preot la data de  16 august 1992, pe seama Parohiei Giurgeni. Începând cu data de 1 mai 1995, a fost transferat la Parohia Valea Ursului, din Protopopiatul Roman.

„Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele Adi a desfășurat și lucrări de construcție sau reabilitare a lăcașurilor din patrimoniul parohiei. Astfel, a desfășurat lucrări de restaurare a casei parohiale (1995), a refăcut acoperișul turlei bisericii (1999), a construit o casă de prăznuire la Valea Ursului (2002), a construit o casă de prăznuire la Muncelu de Jos, filie a Parohiei Valea Ursului (2003), a construit o nouă troiță în curtea bisericii din Valea Ursului (2005), săvârșind, totodată, și alte lucrări de restaurare sau reparații curente la biserica din Valea Ursului. După 26 de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din cele două parohii încredințate de Ierarh, părintele Adrian a fost chemat de Dumnezeu în Biserica cerească, pentru a-I sluji alături de frații săi întru preoție, trecuți în viața veșnică. Condoleanțe familiei îndoliate și bunilor credincioși din Parohia Valea Ursului! Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Corina 3 ani

  Parinte multumim pentru tot ce ati facut pentru mica noastra comunitate de la Muncelul de Jos.Va multumim ca ati fost alaturi de noi la bucurie dar si la greu,ati fost alaturi de noi cand cazuti fiind ne ati aratat lumina indemnandu ne sa ne ridicam.Ati fost linga noi cand ne am pierdut membrii familiilor noastre,acum marea familie a pierdut stalpul si indrumatorul in credinta.Pentru familia invatatorului Galavan si Iamandi vestea plecarii la Domnul a parintelui nostru a cazut ca un trasnet dar totodata credem in indurarea Maicii Domnului de a asculta rugile noastre si Bunului Dumnezeu de a ierta sufletul dragului nostru parinte .Condoleante familiei indurerate ! Dumnezeu sa l ierte pe parintele nostru.
  Corina Iamandi