Prima paginăNeamt

S-a sinucis din dragoste

Dimensiune text

* responsabilitățile care depășeau cu mult pînă și puterea unui adult și o dezamăgire în dragoste s-au dovedit a fi o povară mult prea mare pentru o adolescentă de 16 ani *
O adolescentă de 16 ani, din localitatea Ion Creangă, a decis, sîmbătă, să încheie socotelile cu viața și s-a spînzurat în casă.

 

Foto: Casa familiei Uncrop

 

De mică, Adriana s-a dovedit a fi stîlpul familiei. Primul copil al familiei Uncrop și sora unui băiețel care acum este în clasa a treia, Adriana a fost mereu admirată de oamenii din Ion Creangă. „A fost o fată vrednică, bărbătoasă. Se suia pe cal și îl ducea la pășune, știa să facă de toate în gospodărie. Fiind mai mare, ea era cea care îl îmbrăca pe frate și îl ducea de mînă la grădiniță, după care se ducea și ea la școală„, a spus o vecină a familiei.
O bătrînă din sat își amintește de caracterul Adrianei. „Era foarte bună la învățătură, chiar dacă acasă avea multă treabă. Abia intrase în clasa a X-a, la un liceu din Roman. Era mereu respectuoasă și o admiram pentru felul ei de a fi. Mai ales că ea nu prea a avut timp să se bucure de copilărie, a avut grijă de mama ei, care este bolnavă de cancer și care a fost operată. Chiar săptămîna viitoare, femeia trebuia să plece la control la Iași„, a povestit bătrîna.

Din cauză că nu a găsit de lucru în zonă, capul familiei a fost nevoit să plece la Sibiu, unde era oier. Venise acasă de cîteva zile, pentru a ajuta la treburile specifice sezonului, pe care soția și fiica lui nu le puteau face. Acum, bărbatul va rămîne acasă pentru a o îngriji pe soția lui și pe băiatul de nouă ani.

Decizia copilei de a-și lua viața a șocat pe toată lumea. Oamenii din sat știau că tînăra a avut o relație cu un băiat din Cotu Vameș, dar povestea de dragoste s-a terminat la sfîrșitul lunii septembrie. Atunci, părinții au vorbit cu Adriana și au încurajat-o, însă decepția tinerei a fost, se pare, mult prea profundă. Cum adolescenta nu a lăsat nici un bilet de adio, cei care au cunoscut-o și au apreciat-o se vor întreba mereu ce a determinat-o pe copilă să facă  un asemenea gest.

Copleșită de durere, familia tinerei a cerut discreție și respect pentru durerea lor. Oamenii din sat spun că orice ajutor le-ar fi de folos, veniturile familiei Uncrop fiind folosite mai ales pentru ca starea de sănătate a mamei tinerei să nu se înrăutățească.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • flori 9 ani

    nu vi se pare ca titlul articolului suna usor dispretuitor? fata asta traia la 16 ani drame carora si un adult le-ar face fata cu greu. Stiti voi sigur ca s-a sinucis „din dragoste”. Sau numai genul asta de clisee atrag atentia?

  • cetateanul romascan 9 ani

    Titlul dat este specific televiziunilor private ,tip PROTVsau Antena,care fac orice pentru audienta!Dar cine poate sti ,dupa doua zile de la tragicul eveniment,ce a fost in sufletul acestei tinere.Are „Ziarul de Roman „posibilitatea de a intra in sufletul oamenilor chiar si dupa moarte??Stie cineva ce ganduri ,ce probleme,ce lipsuri ,ce neajunsuri ,ce necazuri sau ce frustrari a strans in sufletul ei aceasta tanara ,care era sprijinul familiei? Moartea ei si faptul ca n-a lasat niciun bilet, in care sa-si explice gestul,dovedeste ca n-a avut pe nimeni care s-o ajute sa depaseasca problemele.Avem noi psihologi in scoli,stiu copiii ca ar trebui sa ceara ajutorul oricui:unui parinte,unui profesor ,unei rude ,unui ziar,oricui??Doamne,ai grija de copii,ca adultii sunt prea ocupati cu alte probleme!!Dumnezeu s-o ierte!!

  • Cine stie ce probleme a avut la scoala sau in familie? 😐 Chiar credeti ca s-a sinucis din cauza unui baiat? 8-| e o tampenie…. cred ca familia stie adevarul…. si cred ca NOI nu-l vom stii niciodata…