Prima paginăActualitate

S-a redeschis Ștrandul, vom avea pistă de bowling şi filme în aer liber

S-a redeschis Ștrandul, vom avea pistă de bowling şi filme în aer liber

Dimensiune text

 

strand redeschidere 13Vineri, 20 mai, a avut loc deschiderea oficială a sezonului estival în Complexul de Agrement „Moldova” – Ștrandul Municipal Roman. Zona de picnic nu este în totalitate gata, dar constructorul promite că, într-o săptămână, tot proiectul va fi predat. Ca noutăţi, faţă de anul trecut, în Ștrand a fost mărită plaja, au fost achiziţionate 1.000 de şezlonguri, s-a amenajat un teren de volei pe nisip şi va urma o pistă modernă pentru bowling. În plus, pe viitor, edilul Romanului propune ca evenimente cu ar fi Zilele Municipiului să fie desfăşurate în această zonă şi nu în centrul oraşului, ca până acum.

Pistă pentru skateri şi amfiteatru

Primarul Laurenţiu Leoreanu şi constructorul – SC  Robu Construct (firmă din Săbăoani), împreună cu responsabilii Complexului şi city-managerul Ovidiu Bojescu, au făcut un tur al zonei de picnic, deschisă romaşcanilor încă de anul trecut, dar nefinalizată în totalitate. Și vineri se mai lucra, iar promisiunile sunt că, în termen de o săptămână va fi totul gata. Autorităţile spun că mai lasă o marjă de încă două săptămâni. „Chiar mi-a plăcut ce am văzut, dat mai sunt unele mici detalii de pus la punct”, a precizat primarul Leoreanu.

O noutate pentru spaţiul de picnic este realizarea a două fântâni arteziene, amplasate în spatele zonei cortului pentru evenimente, a unei piste pentru skateboard şi a unui amfiteatru în aer liber. Pentru acesta din urmă, autorităţile locale aşteaptă investitori privaţi care să vină cu evenimente, cum ar fi proiectarea de filme sau coordonarea de piese de teatru în aer liber.

„În parcul pentru grădina de vară este amenajat un amfiteatru în aer liber, construit pe structură metalică, care permite amenajarea a 100 – 200 de locuri, astfel încât să putem asigura şi teatru de vară, dar şi un cinema de vară. Vom scoate la închiriere acest lucru, pentru că nu se va ocupa Primăria efectiv de acest domeniu, noi doar punem investiţia la punct. Am dori ca acest amfiteatru să fie dotat atât cu scaune, cât şi cu măsuţe. Sperăm ca amenajarea să o putem face în această vară, prin forţe proprii. Mai mult, în spatele scenei, vom putea organiza manifestările pe care le avem în oraş, cum sunt cele de Zilele Romanului, Zilele Toamnei, astfel am putea să eliminăm disconfortul dat de oprirea traficului, dar şi eliminarea zgomotului – deşi marile sărbători se ţin în toată Europa în centrul oraşelor. Cred că vom avea cel mai bine pus la punct complex de divertisment din zona Moldovei”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

În zona de picnic a fost creată şi o pistă pentru skateboard şi role, însă cei care vor veni aici pentru distracţie trebuie să reţină faptul că utilizarea acestui spaţiu se va face pe proprie răspundere. Edilul Romanului spune că pista a fost creată în urma propunerilor venite de la cei care practică aceste sporturi: „Cele mai bune idei le-au avut tinerii, motiv pentru care echipa din Primărie şi constructorul s-au întâlnit cu ei, au discutat, astfel încât pista să fie făcută în accepţiunea lor. Poate că ne vom gândi, în perioada următoare, să achiziţionăm şi câteva biciclete, cu echipamentele de protecţie aferente – căşti, genunchiere, cotiere – pe care să le închiriem celor doritori”.

Trambuline, teren de volei

În zona ştrandului s-a dublat numărul de şezlonguri şi umbrele, fiind 1.000 de şezlonguri, tariful de intrare fiind de 10 lei de luni până joi şi de 15 lei în restul zilelor, cu gratuităţi pentru copiii mici sau persoanele cu handicap, dar şi cu reduceri pentru pensionari.

Pentru acest sezon estival, s-au achiziţionat şi o trambulină pentru bazinul olimpic şi un tobogan pentru bazinul destinat copiilor. Ambele sunt gonflabile şi oferă o nouă sursă de divertisment.

În plus, terenul cu nisip pentru volei este funcţional, cu menţiunea că este de preferat ca cei care-l utilizează să nu aducă nisipul în zona bazinelor, pentru a nu înfunda filtrele. Autorităţile fac apel la romaşcani să păstreze ceea ce s-a făcut.

„Putem spune că avem acum aici un complex la nivel european. Ne dorim ca romaşcanii să vină aici să se simtă bine, să se bucure de tot ce s-a făcut, dar cu o singură rugăminte: să dovedim un înalt simţ civic, un nivel de educaţie pe măsura investiţiilor de aici, să păstrăm curăţenia, să nu distrugem bunurile, pentru ca, an de an, să nu fim nevoiţi să reparăm, ci an de an să putem face ceva nou. Le urăm distracţie frumoasă în această vară, suntem cu inima şi cu sufletul alături de romaşcanii noştri”, a mai precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Punctul de prim-ajutor, ca şi terasa din Ștrand sunt deja funcţionale, iar salvamarii sunt la post. În camera vestiarelor, cunoscutul artist romaşcan Keny a realizat noi desene 3D, unul oferind iluzia, celor care vor să facă o fotografie, că se află pe marginea unei cascade.

O altă noutate, investiţie încă nedată în folosinţă, dar pentru care au demarat lucrările, este realizarea unei piste de bowling, construită de Imrom, în imediata apropierii terenurilor de tenis de la intrarea în Complex.

 

strand redeschidere 01

strand redeschidere 02

strand redeschidere 03

strand redeschidere 04

strand redeschidere 05

strand redeschidere 06

strand redeschidere 07

strand redeschidere 08

strand redeschidere 09

strand redeschidere 11

strand redeschidere 14

strand redeschidere 12

strand redeschidere 13

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Jos traseistii! 6 ani

    Fix ce le lipsea amărâţilor de ROMAŞCANI!

    • deci sa inteleg ca fostul NU A FACUT NIMIC ptr-ca eram „amaratii de romascani”?

  • Tara lui Caragiale:”Ai curaj ca mine ! Iscaleste-o ! O dam anonima! Asa da, o iscalesc ! Dar daca ne cunoaste slova la telegraf ? Punem pe altcineva s-o scrie”. Acum, cu calculatorul, au disparut problemele cu „slova” si cu „telegraful”. Altele, din pacate, nu au disparut, ba chiar au inflorit dupa perioada comunista mai mult decat dupa cea fanariota. Intre ele, desigur, traseismul politic, dar si plagiatul, adica furtul lucrarilor de doctorat care duce la obtinerea in mod nemeritat a unui titlu, a unei promovari profesionale fara concurs si a unui spor de salariu, apoi lucrarile stiintifice redactate pe banda rulanta de puscariasi deveniti peste noapte savanti, pentru a li se reduce pedepsele etc etc etc. In toata aceasta mocirla, faptul ca la Roman a aparut un strand precum cel din imaginile de mai sus nu poate fi insa decat salutat. Mi l-as fi dorit si eu in perioada copilariei si a adolescentei mele.