Prima paginăActualitate

S-a măritat cu doi bărbați și este trimisă acum în judecată pentru bigamie

S-a măritat cu doi bărbați și este trimisă acum în judecată pentru bigamie

Dimensiune text

 

Caz unic în istoria magistraților romașcani, care au de dat o soluție într-un caz de bigamie. Mai exact, o femeie, de 38 de ani, este cercetată în stare de libertate după ce instituțiile statului au stabilit că aceasta s-a căsătorit de două ori, fiind acuzată acum de bigamie și fals în declarații.

La începutul anului 2016, femeia s-a căsătorit la Starea Civilă Roman, deși, în 1997, mai făcuse „nuntă” cu un alt bărbat. Femeia a declarat în mod mincinos în fața ofițerului de stare civilă din cadrul Primăriei Roman că nu este căsătorită și că nu există niciun impediment legal de căsătorie.

În 1997, s-a căsătorit în comuna Deleni, din Iași, de unde a preluat numele soțului și, timp de un an, au locuit cu părinții bărbatului. În 1998 s-a născut și primul copil al celor doi și, în același an, s-au despărțit, apoi femeia a intrat în concubinaj cu un alt bărbat din aceeași comună. Conform rechizitorului, „din această relație, care a durat circa 14 ani, au rezultat 3 copii, cu toții locuind în comuna Deleni, la locuința mamei concubinului inculpatei. În anii 2001, 2009 și 2010, inculpata a solicitat, în mai multe rânduri, eliberarea de noi acte de identitate și schimbarea domiciliului, motivând pierderea actelor de identitate precedente și a certificatului de naștere”.

În 2014, femeia s-a îndrăgostit din nou, de data aceasta de un romașcan, cu care, de altfel, a locuit o perioadă de timp și în străinătate, în Elveția. La finele anului 2015, femeia s-a decis să se căsătorească cu romașcanul. „Deși era căsătorită legal, inculpata și L.M.V. s-au prezentat la Biroul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Roman și au completat în fața ofițerului de stare civilă declarația de căsătorie, inculpata declarând în mod eronat că nu a mai fost căsătorită și că nu există nicio piedică legală pentru încheierea căsătoriei, deși i s-a adus la cunoștință că falsul în declarații se pedepsește conform legii penale”.

Citește și:   Accident rutier la Gâdinți, un șofer sub influența alcoolului a ajuns cu mașina în șanț

În ianuarie 2016, femeia s-a măritat cu romașcanul și a obținut o carte de identitate provizorie nouă. La începutul aceluiași an, inculpata, aflată în Elveția, l-a sunat pe primul soț și i-a spus că vrea să divorțeze de el pentru a se căsători cu romașcanul de care s-a îndrăgostit. Fostul soț nu știa, conform rechizitorului, că ea este deja căsătorită, astfel încât au mers împreună la un notar și au solicitat de comun acord desfacerea căsătoriei. Notarul i-a divorțat, motiv pentru care femeia a cerut iar schimbarea numelui după divorț, revenind la numele de familie al părinților. Așa s-a făcut că instituțiile statului s-au sesizat și au anunțat Primăria Roman că femeia era căsătorită cu un alt bărbat când a spus din nou „da” în fața ofițerului de stare civilă.

În 2016, Judecătoria Roman a constatat nulitatea căsătoriei  încheiată între femeie și romașcan. Cei doi nu au putut fi audiați atunci de Poliție, deoarece nu se aflau în țară.

Oricum, Parchetul s-a sesizat în acest caz, dispunând punerea în mișcare a acțiunii penale față de femeie pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și bigamie.  Acum, femeia este cercetată în stare de libertate, dar nu mai este căsătorită cu nimeni. Conform Codului Penal, încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0