Prima paginăReligie

S-a lansat ERCIS FM, radioul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi

S-a lansat ERCIS FM, radioul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi

Dimensiune text

Vineri, 19 martie, a fost lansat postul de radio al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi: ERCIS FM. PS Iosif Păuleţ va prezida Sfânta Liturghie de inaugurare oficială a acestui radio, la ora 18.00, fiind însoţit la altar şi de către PS Petru Gherghel, episcop emerit, după care vor fi binecuvântate studiourile şi redacţiile, informează Episcopia Romano-Catolică de Iași. Numele ERCIS FM este acronimul de la numele instituţiei diecezane: Episcopia Romano-Catolică de Iaşi.

ERCIS FM, radioul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, a început să emită din ziua de 19 martie, de la ora 5.00 dimineaţa, având un program special cu această ocazie. Cu Sfânta Liturghie pontificală de la ora 18.00, PS Iosif Păuleţ va inaugura solemn acest post de radio al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi.

Pentru început, acest radio va emite doar pe Internet, urmând ca în perioada următoare să se continue demersurile pentru obţinerea frecvenţelor radio necesare pentru ca radioul diecezei să poată fi auzit şi la radiourile din casele credincioşilor.

Radioul va putea fi ascultat de pe site-ul oficial: http://www.ercisfm.ro; pe pagina oficială de Facebook a radioului: https://www.facebook.com/ercisfm.ro. Pe pagina Facebook a radioului, credincioşii pot fi la curent cu noutăţile, deja fiind anunţate multe dintre emisiunile şi programele diversificate ale noului radio.

„ERCIS FM va fi un post de radio necomercial, un mijloc de comunicare în sprijinul răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu, care se regăseşte în Sfânta Scriptură şi care are mereu cel mai frumos şi plin de speranţă mesaj pentru oamenii din toate timpurile, dar şi informaţii din viaţa Diecezei de Iaşi şi învăţături şi muzică pentru o dezvoltare integrală. Emisiunile vor fi mixte. Pe lângă temele religioase, vor fi incluse şi alte teme din viaţa de zi cu zi, programe culturale şi sociale. Formatul macro va fi, de asemenea, mixt. Va fi introdusă muzică din diferite genuri, ştiri şi programe din diferite domenii, deoarece se doreşte ca prin ERCIS FM să se ajungă la toate vârstele publicului care se doreşte a fi cât mai diversificat. Un spaţiu larg va fi oferit şi dialogului cu ascultătorii, pentru a răspunde la frământările şi întrebările lor”, arată reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Mai multe detalii despre noul post de radio, pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, la acest link.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0