Prima paginăSport

Roxana Perie și Cosmin Cîrlig sînt campioni naționali

Dimensiune text

Roxana Perie, sportivă legitimată la Liceul cu Program Sportiv și Clubul Atletic (CA) din Roman, este iar campioană națională la aruncarea ciocanului, juniori II, titlu obținut în prima zi, 21 martie, a naționalelor de aruncări lungi aflate în desfășurare în București.

 

 

Eleva antrenorului Lucică Cucoș a stabilit și un nou record personal, 59,56 metri, cu bila de 3 kilograme, cea permisă de regulament în concursurile atleților de la grupele juniorilor II și III. Roxana a avut  cea mai bună aruncare cu peste 15 metri mai lungă decît cea a sportivei clasate pe locul secund. „Și aici, dar și la Cupa Europei, Roxana a stabilit record personal în cadrul competițiilor de iarnă. Trebuie precizat că la Cupa Europei a aruncat 56,82 metri cu bilă de 4 kilograme, cea care este admisă de la juniori I și pînă la seniori. Cel mai important este, după aceste două competiții, că Roxana și-a făcut baremul de 56 de metri pentru participarea la campionatele mondiale ale juniorilor I din vară„, a declarat Lucică Cucoș.

Cosmin Cîrlig, elevul antrenoarei Carmen Iederan, de la Clubul Atletic, a luat și el medalie de aur la aruncarea ciocanului, la categoria copii, C1, sportivi născuți în 1999 și 2000. Cea mai bună aruncare a noului campion național a măsurat 38,21 metri. Al doilea clasat este tot un romașcan, Vlad Căuș, de la LPS. Aruncarea maximă a ajuns la 34,14 metri. Marius Aionesei și Cosmin Dudău, ambii de la Clubul Atletic, s-au clasat pe locurile 5, respectiv 6.

Cosmin Ghiroagă (CA) a intrat în posesia medaliei de argint la aruncarea ciocanului, juniori II, cu o aruncare de 49,97 metri. Răzvan Onica (LPS) s-a clasat al șaselea. Cosmin Cîrlig a fost medaliat tot cu argint în proba de aruncare a discului – 25,44 metri, la 1,5 metri de locul I.

Ramonei Lucaci, de la LPS, i-a lipsit un centimetru pentru a urca pe treapta a doua a podiumului la aruncarea ciocanului, juniori II, astfel că s-a ales cu medalia de bronz.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0