Home

Roxana Perie, campioană și recordmenă națională la aruncarea ciocanului

Numărul medaliilor romașcane la naționalele juniorilor II a fost cinci.

 

Roxana Perie calcă hotărît și apăsat pe urmele surorii sale mai mari, Bianca, în ce privește performanța sportivă. Va împlini 17 ani în 6 septembrie 2012, iar ieșirea sa din anonimat și intrarea în lumea bună a atletismului a căpătat, deja, vechime.
Cele mai recente isprăvi ale sale sînt datate 29 iunie 2012, zi în care a redevenit, așteptat, campioană națională de juniori II la aruncarea ciocanului, dar a și stabilit un nou record național în proba amintită, 63,85 metri, cu bilă de 3 kilograme. „Vechiul” record, 63,78 m, îi aparține și datează din 19 mai a.c. De asemenea, nu s-a uscat nici cerneala de pe diploma care îi certifică statutul de vicecampioană balcanică de juniori (I). Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) și Clubul Atletic (CA) Roman, este îndreptățită să spere într-un rezultat mare la apropiatul Campionat Mondial de Atletism al juniorilor de la Barcelona, de la mijlocul lunii.

Tot la naționalele juniorilor II, Roxana Beatrice Maria Perie a luat o medalie de bronz și la aruncarea discului, probă în care Carla Sescu (LPS Roman) a ieșit vicecampioană.

În același concurs, alți doi reprezentanți ai Romanului au luat medalii, ambele de argint. Beatrice Lucaci (LPS) a fost a doua la aruncarea ciocanului (45,22 m), iar George Cătălin Zaharia (CA) s-a situat pe aceeași poziție la aruncarea suliței (64,91 m). Cosmin Cîmpeanu (CA) s-a clasat al cincilea la suliță, iar Cosmin Ghiroagă (CA) a ocupat locul al patrulea la aruncarea ciocanului.

Comentarii

WORDPRESS: 0