Romașcanul Radu Firăstrău, numit director al DSP Neamț

HomeSanatate

Romașcanul Radu Firăstrău, numit director al DSP Neamț

 

Începând de luni, 23 martie, romașcanul Radu Firăstrău este noul director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Acesta îi succede Ancăi Brândușa Movilă, care ocupa această funcție din 2017. Radu Firăstrău are 39 de ani, este de profesie avocat, a ocupat anterior, timp de doi ani, funcția de președinte director al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț și are absolvite cursuri de Managementul calității în domeniul medical, în domeniul Managementului Spitalicesc.

„Sunt perfect conștient de gravitatea situației în momentul actual în legătură cu virusul SARS-Cov2, nu am venit pe această funcție să fac lucruri ușoare. Sunt adeptul implementării măsurilor în mod rapid și ferm.

Cel mai valoros lucru pe care îl are România în acest moment este sistemul medical, care se bazează în cea mai mare măsură pe resursa umană, de aceea fac apel la întreaga populație să fie responsabilă și să protejeze medicii, asistentele și întreg personalul din domeniu.

Am urmărit cu maxim interes toate conferințele de presă și articolele apărute în presa județeană cu privire la COVID-19, țin să mulțumesc acestora pentru modul obiectiv de transmitere al informațiilor oferite de către prefect sau colegii din Comitetul județean pentru Situații de Urgență. Vrau să mulțumesc personalului DSP pentru munca în această perioadă.

DSP Neamț va transmite mesaje clare și simple către către cetățeni în aceste timpuri dificile, transparența și promptitudinea în comunicare sunt principii pe care mi le voi asuma. Vă asigurăm că suntem la datorie 24 de ore din 24, se lucrează seara, în weekenduri, inclusiv în schimburi de noapte, și vom face tot posibilul să limităm răspândirea acestui virus. Avem însă nevoie de responsabilitatea, disciplina individuală și colectivă a întregii populații, pentru că doar astfel putem învinge această luptă”, a transmis noul director executiv al DSP Neamț într-un comunicat de presă remis redacției în această dimineață.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0