Prima paginăActualitateRoman

Romaşcanii vor curățenie în faţa cimitirului

Dimensiune text

Este reclamat modul în care este întreținut și folosit terenul pe care trebuia să fie construită o autogară.

Zona din faţa cimitirului „Eternitatea” a atras atenţia romaşcanilor prin modul nu tocmai plăcut în care arată. Cei care merg să se reculeagă la mormintele celor trecuți la veșnicie sunt nemulţumiţi de aspectul terenulului împrejmuit din spatele magazinelor cu obiecte funerare, perimetru în care sunt ţinute autovehicule vechi şi alte obiecte.

Terenul în cauză aparţine municipiului Roman, dar a fost concesionat în 2002, pentru o perioadă de zece ani, firmei Servitrans SRL, planul iniţial fiind construirea unei autogări. Contractul de concesiune a fost prelungit, printr-un act adiţional, pentru încă cinci ani, şi va expira în 2017.

Administratorul firmei a încercat, în 2011, să cumpere terenul de la Primărie, dar Consiliul Loal s-a împotrivit tranzacţiei după ce subiectul a fost dezbătut în plen. „Vreau să vă spun că am avut mai multe discuţii cu cei care au concesionat terenul acolo. Am avut chiar şi somaţii în zonă. Am transmis chiar şi amenzi, pentru că aşa nu puteam să deschidem strada. Am dus destulă luptă de lămurire ca să deschidem acea stradă. Erau foarte mulţi câini comunitari care erau adăpostiţi acolo şi seara era pericol pentru cetăţeni. Era un loc nu tocmai foarte curat, dar am reuşit să intervenim, să punem la punct acest lucru. Un lucru pot să vi-l spun eu, atât timp cât eu voi fi primarul municipiului Roman, nu voi fi de acord ca în faţa cimitirului să se ridice o crâşmă”, spunea, în 2011, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman a confirmat faptul că poliţiştii locali l-au vizitat de mai multe ori pe administratorul firmei, atrăgându-i atenţia cu privire la lipsa de curăţenie. Acesta s-a conformat de fiecare dată sesizărilor poliţiştilor locali, însă efectul a fost doar pe termen scurt.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Păcat că se obturează vederea spre intrarea cimitirului ce această mizerie care trebuie imediat eliminată…Primăria are un compartiment de arhitectură, dece a admis cedarea iresponsabilă, mai ales că „autogări” sunt destule …