Prima paginăActualitateRoman

Romaşcanii sunt chemați să intre în legalitate

Dimensiune text

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Roman – Biroul de Evidenţă a Persoanelor invită la sediul instituţiei din Roman, strada Ştefan cel Mare nr. 246, în vederea reglementării pe linie de evidenţă a persoanelor, toţi romaşcanii care au actul de identitate cu termenul de valabilitate expirat şi pe cei care au împlinit vârsta de 14 ani şi nu au solicitat eliberarea primului act de identitate în termenul prevăzut de lege.

„Vor avea asupra lor actul de identitate, cartea de alegător şi documentele necesare eliberării unui nou act de identitate. În cazul minorilor, aceştia vor fi însoţiţi de unul dintre părinţi sau reprezentantul legal, pentru reglementarea situaţiei pe linei de evidenţă a persoanelor. În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 de lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute”, se precizează într-un document al Direcţiei.

Programul de lucru cu publicul în vederea depunerii documentelor este în fiecare luni între orele 8.00 – 13.00, în fiecare marţi între orele 8.00 – 13.00 şi 14.00 – 16.00, în fiecare miercuri între 8.00 – 13.00 şi în fiecare zi de joi între 8.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.30.

Conform celor mai recente date statistice, municipiul Roman are o populaţie de 71.054 de persoane. Este vorba despre persoane cu vârsta de până în 14 ani, care au cod numeric personal aparţinând de municipiul Roman, şi persoane peste 14 ani, care au domiciliul din acte la Roman.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0