Romașcanii pot accesa 200.000 de lei pentru un proiect pentru oraș

HomeSocial

Romașcanii pot accesa 200.000 de lei pentru un proiect pentru oraș

Începând de luni, 26 aprilie, romașcanii pot depune la Primăria municipiului Roman proiectele pe care doresc a fi realizate în oraș prin alocarea de fonduri de la bugetul local al acestui an prin „bugetare participativă”. Este pentru al treilea an când municipalitatea alocă bani pentru ideile romașcanilor, iar suma prevăzută în acest an pentru bugetare participativă este la fel cu cea de anul trecut, de 200.000 de lei.

„După aprobarea bugetului, vreau să transmit faptul că începând de luni, 26 aprilie, și până pe 17 mai, romașcanii pot depune proiecte pentru bugetarea participativă. Am încercat să menținem suma care a fost alocată și anul trecut, de 200.000 de lei, pentru proiectul care va fi câștigător, și sperăm să fie cât mai multe proiecte depuse. În discuția pe care am avut-o cu reprezentanții asociațiilor și fundațiilor, mulți tineri și nu numai au venit cu propuneri și ne bucurăm să vedem că există un interes pentru astfel de proiecte”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Cei care au acces la sisteme informatice pot descărca de pe site-ul primăriei formularele de înscriere, iar acestea pot fi găsite de asemenea, și la Biroul unic din cadrul Primăriei Roman. Proiectele care vor fi depuse trebuie să aibă în vedere domenii precum: infrastructură stradală (alei trotuare, scuaruri, zone pietonale), amenajare de spații verzi și locuri de joacă, amenajare de spații publice (mobilier urban, iluminat public), infrastructură școlară, culturală, educațională, de sănătate și proiecte de smart-city.

Mai multe detalii despre programul de bugetare participativă din acest an și despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proiectele pot fi accesate pe site-ul Primăriei Roman, la acest link: https://primariaroman.ro/2021-pentru-roman-bugetarea-participativa/.

Comentarii

WORDPRESS: 0