Prima paginăRoman

Romașcanii, mai civilizați decît nemții și rușii

Dimensiune text

Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul Leoreanu, după concediul petrecut în München, Hamburg și Sankt Petersburg.

 

Pe parcursul săptămînii trecute, primarul Laurențiu Dan Leoreanu și-a luat concediu timp de cîteva zile, plecînd în Germania și Rusia, la invitația unor grupuri de romașcani stabiliți în orașele München și Hamburg din Germania, respectiv în orașul Sankt Petersburg din Rusia. Întors din concediul de o săptămînă, edilul a ajuns la concluzia că Romanul este un oraș mult mai curat decît cele pe care acesta le-a vizitat, iar romașcanii sînt, cel puțin în unele situații, mai civilizați decît străinii.

Mi-am petrecut concediul în Germania și Rusia, în cadrul unei vizite «de culturalizare», la invitația unor grupuri de romașcani aflați în München, Hamburg și Sankt Petersburg. Am văzut lucruri frumoase ce țin de urbanism și estetică – precum, de exemplu, o serie de grupuri florale deosebite din centrul orașului Sankt Petersburg -, am vizitat muzee deosebite din cele trei orașe. Sînt multe lucruri la care Germania și Rusia sînt înaintea acestei zone a României, însă sînt și aspecte la care sîntem «pe picior de egalitate» cu străinii. Am văzut drumuri rele și sparte, dar și trotuare stricate, cu excepția celor din zonele centrale ale acestor orașe. În plus, oamenii aruncă pe jos mucuri de țigară, ambalaje și șervețele. Pot spune că Romanul, din punct de vedere al aspectului și chiar al comportamentului locuitorilor, este peste media altor orașe civilizate din lume„, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

De marți, primarul se întoarce din concediu, urmînd să participe la ședința de constituire a Consiliului Local, apoi să participe la dezvelirea bustului compozitorului Sergiu Celibidache și să își aleagă un nou consilier personal din rîndul persoanelor care au transmis administrației locale proiecte pentru îmbunătățirea vieții romașcanilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0