Prima paginăActualitate

Romașcanii din diaspora, ”încurajați” să se întoarcă acasă

Romașcanii din diaspora, ”încurajați” să se întoarcă acasă

Dimensiune text

Joi, 24 august, conducerea Primăriei municipiului Roman va organiza, în sala de ședințe a instituției, o întâlnire cu romașcanii care lucrează peste hotare și intenționează să se întoarcă acasă. Evenimentul este organizat în preambulul ”Festivalul tradițional al meșteșugarilor – Zilele Diasporei”, ce va avea loc la finele săptămânii.

Întâlnirea este una anuală organizată de reprezentanții administrației publice locale. Ca o noutate, anul acesta la eveniment sunt invitați să ia parte și specialiști pe accesarea de fonduri europene pentru cei care ar dori să se întoarcă acasă și să își deschidă o afacere. ”Pe parcursul lunii august, am organizat mai multe evenimente dedicate și romașcanilor care, din diverse motive, au decis să plece în alte țări și care, în acest fel, sunt invitați să se reconecteze cu comunitatea locală. Dorim să identificăm așteptările și interesul diasporei în a se implica în dezvoltarea orașului. Vreau să le transmit romașcanilor de pretutindeni că Romanul  înseamnă pentru noi toţi acasă, iar eu îmi afirm întreaga disponibilitate de a-i sprijini. Oraşul nostru este într-o continuă transformare şi doresc să îi avem alături și pe romașcanii ce lucrează peste hotare, pentru că experiența și ideile lor pot contribui la dorința comună, aceea ca Romanul să fie un oraș modern și european”, a declarat primarul Lucian Micu. Conducerea Primăriei municipiului Roman a lansat o invitație și către specialiștii Agenției de Regionale de Dezvoltare Nord Est de a participa la întâlnire, aceștia având și instrumentele pentru a-i ajuta cu informații relevante pe cei care doresc să se întoarcă acasă și care, eventual, vor să-și deschidă o afacere, un sprijin constând în accesarea de fonduri europene.

Manifestările dedicate diasporei se vor derula sub egida Re>Patriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat la care Municipiul Roman a aderat din acest an. RePatriot este un proiect lansat de fundația Romanian Business Leaders și susținut de peste 200 de lideri de business din România și Diaspora, care își propune încurajarea românilor ce doresc să revină în țară, cu informații, sprijin și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de afaceri din România.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0