Romașcanii cer dispecerat și echipe de intervenție ale ApaServ la Roman

HomeActualitate

Romașcanii cer dispecerat și echipe de intervenție ale ApaServ la Roman

 

Cantitățile însemnate de precipitații care au căzut în Roman și proasta gestionare de către compania de apă a rețelelor publice de canalizare au condus la inundarea mai multor demisoluri din vilele 1 și 2 din bulevardul Republicii nr. 37, în locuințele mai multor romașcani refulând apa menajeră. Reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, pentru a ajuta cetățenii, însă responsabilii de la compania ApaServ nu au oferit niciun sprijin, motivând faptul că nu au echipe de intervenție pe timp de noapte, precizează un comunicat al Primăriei.

În aceste condiții, primarul Lucian Micu va purta o discuție, săptămâna viitoare, cu directorul general al companiei ApaServ, pentru reînființarea dispeceratului la Roman și asigurarea, în regim de „consemn la domiciliu”, a unei echipe de intervenții și pe timp de noapte.

„Am discutat cu mai mulți cetățeni și mi-au reclamat faptul că nu pot comunica cu angajații de la dispeceratul de la Piatra Neamț, în sensul că problemele lor nu sunt rezolvate sau nu se intervine cu prioritate la apelurile venite din Roman. Înțeleg preocuparea managerilor companiei de a scădea costurile, dar consider că reînființarea dispeceratului de la Roman este obligatorie. În același timp, lipsa unei echipe de intervenții pe timp de noapte mi se pare o greșeală de management, avariile neținând cont de oră. Nu putem să-i lăsăm pe oameni cu dejecțiile peste noapte în casă! În Primăria municipiului Roman există o echipă de responsabili care, la orice oră din zi sau noapte, intervine în caz de nevoie. Așa s-a întâmplat și de această dată, dar între Primărie și ApaServ trebuie să existe o colaborare și nu să facem noi treaba pentru serviciile pe care ei le facturează romașcanilor. Am încredere că voi găsi înțelegere la conducerea ApaServ, pentru ca romașcanii să fie tratați cu același respect ca ceilalți locuitori ai județului”, a precizat primarul Lucian Micu.

În același timp cu aceste demersuri, conducerea administrației publice locale va relua și discuțiile privind urgentarea lucrărilor de acoperire a gropii de la avaria produsă lângă parcarea etajată de la Piața Centrală, trecând de la momentul intervenției mai mult de trei luni, timp suficient pentru analize și stabilirea responsabilităților viitoare ale ApaServ legate de circuitul magistralei de apă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Referitor la comentariul primarului Micu cu privire la scaderea costurilor pe care cei din conducerea ApaServ-Neamt vor sa o faca, ar trebui sa inceapa cu a nu mai permite angajatilor sa foloseasca masinile de serviciu in interes personal.Mai exact, la Roman pe strada Anton Pann, la blocul 32, locuieste un individ Mugurel si nu stiu mai cum, care profitand de faptul ca este ceva ruda cu domnul Bugdugan de la ApaServ-Neamt isi duce dimineata la scoala si gradinita cei doi baieti.Pe acesta nu il vede nimeni?

  • Rezolvarea reducerii costului la apa rece se poate face numai prin retragerea din,, inutila,, companie apa serv Neamt,care a pacalit romascanii in atingerea singurului lor scop de cresterea numarului de functii de conducerepr in atribuirea de salarii nesimtite numai pentru condcere si asigurarea fiecarui cu cate un autoturism din cele mai scumpe pe seama cresterii pretului la apa pe care romascanii cu venituri de subzistenta trebuie sa le plateasca.Povestea cu care cei de la judet ia pacalit pe romascani a fost ca se vor acorda fonduri europene pentru investitii in lucrari de apa si canalizare si care au fost de mica amploare si executie de proasta calitate, cu termene depasite.Aceste investitii se puteau face de primaria Roman cu fonduri europene asa cum sau realizat microhidrocentrala si alte obiective,fara amestecul nimanui.Daca se va executa un sondaj de opinie se va observa ca peste 80% sant de acord cu revenirea serviciului de apa inapoi la primaria Roman.In acest sens si fostul primar la o intalnire cu electoratul a promis ca dupa terminarea contractelor se va face o actiune de revenirea serviciului de apa la primarie,dar probabil ca acest lucru nu a fost transmis noului primar si avem speranta realizarii acestui deziderat.