Prima paginăSocial

Romașcanii au vizitat microhidrocentrala, serele, Biblioteca, au cântat și dansat cu bunicii

Romașcanii au vizitat microhidrocentrala, serele, Biblioteca, au cântat și dansat cu bunicii

Dimensiune text

 

Prima zi a ediției din acest an a Zilelor municipiului Roman a debutat luni, 15 mai, cu porțile deschise la mai multe obiective din subordinea administrației publice locale, o inițiativă nouă, dar care a avut succes la unii romașcani. Și elevii de la unitățile de învățământ au fost interesați și s-au înscris pentru a vizita microhidrocentrala și Casa Bunicilor.

Ziua porților deschise a plecat de la ideea de a oferi romașcanilor posibilitatea de a vedea activități care sunt publice, dar nu sunt vizibile. Din păcate, pentru grădina zoo din Parcul municipal, unde putea fi văzut modul în care sunt hrănite animalele, nu au fost cereri. Dar, pentru celelalte obiective a existat interes.

„Aproximativ 100 de romaşcani s-au înscris pentru a vizita obiectivele din subordinea administraţiei publice locale, cu ocazia Zilei porţilor deschise, eveniment ce face parte din programul manifestărilor dedicate celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman (15-21 mai). Interesul cel mai crescut a fost pentru vizitarea microhidrocentralei de pe râul Moldova, a Bibliotecii, a Casei Bunicilor, precum şi la sere. Responsabilii din cadrul Primăriei Roman le-au explicat romaşcanilor care sunt principalele activităţi desfăşurate zilnic la fiecare obiectiv, cum funcţionează turbinele de la microhidrocentrală, i-au invitat să viziteze turnul Bibliotecii sau au învăţat mici trucuri despre săditul florilor”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Cel mai bogat program s-a desfășurat la Casa Bunicilor. Aici, la miezul zilei, și-a făcut apariția un grup de elevi de la Școala „Calistrat Hogaș”, care au susținut un program artistic pentru bunicii aflați aici. La fel au făcut și copiii de la Centrul de zi „Casa Copiilor”. Nici bunicii nu s-au lăsat mai prejos și, îmbrăcați în straie tradiționale, le-au oferit musafirilor mai multe momente de cântec și dans.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0