Romaşcanii au putut vedea pe viu ce înseamnă efectul unui accident

HomeActualitate

Romaşcanii au putut vedea pe viu ce înseamnă efectul unui accident

 

RotaractTinerii din Rotaract Iaşi, parte din ei romaşcani, au derulat, sâmbătă 25 iunie, în centrul Romanului, o acţiune de conştientizare a conducătorilor auto asupra importanţei respectării legislaţiei rutiere şi a celorlalţi participanţi la trafic. În parteneriat cu Poliţia Roman, tinerii din Rotaract au revenit la Roman, de data aceasta şi cu un simulator de accidente, pentru a desfăşura campania „Condu prudent! Alege viaţa!”, oferind zecilor de şoferi aflaţi în trafic informaţii despre conduita preventivă şi statistici legate de accidentele de circulaţie.

„Această campanie are o tradiţie veche în Rotaract, cele mai multe acţiuni le-am desfăşurat în Iaşi, iar acum suntem prezenţi, pentru a doua oară, şi la Roman. Este o campanie de succes pe care sperăm să o aducem în cât mai multe oraşe, pentru a conştientiza cât mai multe persoane despre faptul că se produc foarte multe accidente din cauza neatenţiei şoferilor. Noi încercăm, prieteneşte, să le explicăm şoferilor riscurile, oferindu-le pliante cu sfaturi despre cum pot conduce prudent şi a evita producerea accidentelor. Am adus inclusiv un simulator pentru accidente, pentru o viteză de doar 15 kilometri la oră, pentru ca şoferii să poată vedea exact care este impactul în cazul unei coliziuni”, au spus reprezentanţii Rotaract.

Conducătorii auto opriţi în trafic de poliţişti au primit din partea membrilor Rotaract pliante cu sfaturi, iar cei care au fost de acord au primit şi un abţibild, transparent, care anunţa că acceptă sfaturile tinerilor, cu mesajul „Condu prudent! Alege viaţa”. Tinerii au venit cu o acţiune similară în Roman şi în 2014. Rotaract este un program al Rotary International, pentru tineri cu vârste între 18 şi ­30 ani.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0