HomeRoman

Romașcanii au fost „ajutoarele” lui Moș Nicolae

Romașcanii au venit în ajutor familiei cu trei copii a cărei situație a fost prezentată în „Ziarul de Roman”.  

Chiar dacă ei nu au îndrăznit să ceară nimic în scrisoarea lăsată de cu seară pentru Moș Nicolae, spunând doar că ei sunt trei frați cuminți și că ar vrea să-l vadă măcar odată, Moșul a ajuns la copiii familiei Buga, și nu oricum, ci însoțit de multe ajutoare. Sărbătoarea lui Moș Nicolae a adus multă bucurie în casa lor. Pentru prima dată în viață, lacrimile Vasilicăi au fost de fericire, și nu de tristețe și de neputință. „Nu-mi vine să cred că este adevărat!”, a spus Vasilica Buga, cu mâna la gură, ca să nu strige de emoție la vederea musafirilor care i-au intrat în casă.

Impresionați de povestea familiei cu trei copii care locuiește într-un canton CFR dezafectat, prezentată în ediția de luni, 3 decembrie, a „Ziarului de Roman”, membrii Asociației de voluntari „Mușatinii”, elevi la Colegiul Național „Roman-Vodă”, au demarat o campanie în urma căreia au reușit să strângă jucării, dulciuri, alimente de strictă necesitate și o sumă de bani, toate donate familiei Buga. De asemenea, familia a primit 150 de euro din partea unui romașcan stabilit de mai mulți ani în Belgia, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Tot anonimi au dorit să rămână și alți romașcani care ne-au sunat la redacție și care au ajutat familia cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și cu alimente. „Nu am avut niciodată atâția bani în mână. Este pentru prima dată când inima nu mi se strânge de durere când știu că vin sărbătorile”, a spus cu ochii în lacrimi Vasilica. Din banii primiți, va cumpăra lucruri de strictă necesitate pentru copii și pentru casă și va pune deoparte pentru racordarea cantonului la rețeaua de apă.

Pentru cei trei copii – Lorenzo, care are 7 ani și jumătate, Beatrice, de 4 ani și jumătate, și David, de 2 ani și 7 luni -, „vedeta” incontestabilă a zilei a fost bicicleta, la vederea căreia aproape că au rămas fără suflare. Jucăria a trecut din mână în mână, a fost pipăită, mângâiată și chiar probată în cei câțiva metri pătrați ai singurei camere de locuit din canton. „Cred că sunt trei ani de când Lorenzo își dorește măcar o bicicletă mică și mă întreabă mereu când cred că o să avem atâția bani ca să-i pot cumpăra și lui una”, a spus mama celor trei copii.

„Promitem să ne întoarcem și de Crăciun”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul Asociației Mușatinilor, când liceenii și-au luat la revedere de la copii.

Familia Buga locuiește de șapte ani într-un canton CFR pe care l-a preluat în pragul demolării. Cei trei copii merg la școală și la grădiniță în oraș, cale de aproape de zece kilometri pe zi dus-întors, Lorenzo, singurul școlar din casă, fiind printre cei mai buni elevi din clasă. Familia trăiește din salariul de 650 de lei pe lună al tatălui, care lucrează ca manipulant la un depozit.

Comentarii

WORDPRESS: 0