Prima paginăSocialEducatie

Romaşcani premiaţi la Gala Premiilor „Herodot”

Dimensiune text

Evenimentul este dedicat elevilor şi profesorilor care au participat la concursuri de istorie.

Doi elevi romaşcani şi profesorii care i-au pregătit se numără printre laureaţii celei de-a V-a ediţii a Galei Premiilor „Herodot”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ. Cei doi premianţi sunt Dănuţ Isachi, clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, îndrumat de profesorul Ionuţ Zămescu, care a fost distins cu premiul I pentru participarea la concursul „Memoria Holocaustului”, şi Francisca Leahu, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, îndrumată de profesoara Mariana Cristea, care a primit menţiune, pentru acelaşi concurs.

Gala Premiilor „Herodot” reprezintă un eveniment de tradiţie, realizat în parteneriat cu Consiliul local „Piatra Neamţ”, care are drept scop premierea elevilor care au avut rezultate deosebite la concursuri specifice disciplinei istorie. „Gala Premiilor «Herodot» este o manifestare dedicată valorizării elevilor şi profesorilor din judeţul Neamţ şi a fost iniţiată tocmai din dorinţa de a motiva elevii în studierea istoriei şi participarea acestora la concursuri de profil, la nivel local, judeţean şi naţional. Proiectul s-a dovedit a fi unul de succes, judeţul Neamţ situându-se, în 2014, pe locul al II-lea pe ţară prin rezultatele obţinute la concursurile specifice. Concursurile la disciplina istorie vizează, pe lângă formarea istorică, şi dezvoltarea spiritului patriotic şi civic în rândul elevilor, conturarea unui profil onest, al unui viitor cetăţean responsabil, iubitor de ţară, de tradiţie, cu o moştenire culturală naţională bogată”, a spus profesoara Elena Preda, inspector pentru disciplina istorie.

Gala Premiilor „Herodot” a avut loc marţi, 17 iunie, la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ. Au fost premiaţi 15 elevi din judeţ şi profesorii îndrumători.

COMENTARII

WORDPRESS: 0