HomeSocialEducatie

Romaşcani premiaţi de ministrul Educaţiei

Cei doi olimpici internaţionali de la „Roman-Vodă”, premianţi la Olimpiada internaţională de Neogreacă, şi profesoara lor au fost premiaţi de ministrul Educaţiei, la Palatul Parlamentului.

O echipă romanvodistă, formată din Eduard Iosif şi Adrian Ilieş, cei doi olimpici internaţionali ai Romanului din anul şcolar 2013 – 2014, profesoara care i-a pregătit, Nicoleta Tudor, şi directorul şcolii, profesoara Mihaela Tanovici, a participat la premierea elevilor olimpici internaţionali şi a profesorilor acestora, care a avut loc la sala C. A. Rosetti din Palatul Parlamentului, miercuri, 17 decembrie. La eveniment au fost prezenţi atât fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, cât şi Sorin Mihai Câmpeanu, nou numit în funcţia de ministru al Educaţiei, şi Ecaterina Andronescu, preşedinta Comisiei pentru învăţământ din Senatul României. Au fost prezenţi 266 de elevi, câştigători a 302 distincţii (85 de medalii de aur sau premii I, 76 de medalii de argint sau premii II, 58 de medalii de bronz sau premii III şi 83 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale, juniori şi seniori, pe discipline. De asemenea, au fost prezenţi cei 278 de profesori care i-au pregătit.

„A fost un moment deosebit şi impresionant pentru noi toţi cei care am participat. Atmosfera festivă în care s-a desfăşurat întâlnirea, faptul că elevii s-au întâlnit cu colegi de-ai lor cu care au concurat, i-a făcut să fie foarte motivaţi şi să-şi propună ca, la sfârşitul anului 2015, să fie din nou printre cei invitaţi să participe la acest eveniment”, a spus profesoara Mihaela Tanovici.

Pentru premiul I obţinut la Olimpiada Internaţinală de Limba Neogreacă, Eduard Iosif a primit un premiu de 4.440 de lei, iar Adrian Ilieş, premiul II la aceeaşi competiţie, a fost recompensat cu suma de 3.785 de lei. Chiar dacă a avut doi elevi premiaţi, profesoara Nicoleta Tudor a primit un singur premu, echivalent cu cel al elevului pregătit care a obţinut cel mai mare premiu. Un premiu în bani a fost acordat şi şcolii la care învaţă elevii, suma urmând să fie direcţionată către dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Comentarii

WORDPRESS: 0