Home

Romașcani medaliați la Campionatul Mondial de Qwan Ki Do

De opt ori pe podium.

Rezultatele sportivilor romașcani practicanți ai artelor marțiale, Qwan Ki Do, mai precis, la Campionatul Mondial din Belgia a fost una de excepție. Actuali și foști elevi ai instructorului Mihai Cristea, fondator al Clubul Sportiv Bao Roman, au urcat de opt ori pe podium în concursul care a avut loc la Bruxelles (Belgia). Singurul “regret”, dacă se poate spune așa când este vorba de un campionat mondial, este că n-a venit și o medalie de aur. Performanța sportivilor romașcani este una pe care nu o pot atinge mulți, ba chiar foarte puțini. Un orășel precum Romanul are medalii la competiția numărul 1 în lume.

Rezultatele sportivilor romașcani legitimați la Clubul Sportiv Bao Roman la Campionatul Mondial din Belgia, competiție rezervată seniorilor:

– Elena Burcaș – locul 2 în proba de luptă Qwan Ki Do, categoria grade;
– Maria Cristina Leahu – locul 2 în proba tehnică – Qwan Ki Do, categoria grade;
– Alexandru Giurgi – locul 3 în proba tehnică – Qwan Ki Do, locul 3 la proba tehnică – arme tradiționale;
– Vlăduț Andrei Agafiței – locul 3 în proba tehnică – Qwan Ki Do, categoria grade.

Au luat medalii și alți sportivi romașcani, dar legitimați la alte cluburi:
– Mihai Cezar Cristea – locul 2 în proba de luptă cu arme tradiționale, categoria centuri negre, locul 3 în proba de lupta Qwan Ki Do , categoria centuri negre;
– Lucian Andrei Rusu – locul 2 la proba de luptă Qwan Ki Do, categoria grade.

“A fost cea de a șasea ediție a Campionatului mondial. Consider rezultatele ca foarte bune. Toți sportivii din Roman care au participat au luat cel puțin o medalie. Cristina Leahu a devenit vicecampioană mondială în primul ei an la seniori. În februarie a împlinit 18 ani și a urcat pe podium fără să mai aștepte trecerea timpului. Ea este debutantă la un concurs de asemenea nivel. Lucian Rusu este și el proaspăt component al lotului național de seniori. Din categoria <veteranilor>, al celor cu vârsta de 23 de ani, fac parte Giurgi și Cristea, dintre romașcani. Nu poți să nu fii bucuros când, la o asemenea medie de vârstă, numărul medaliilor este mai mare decât al sportivilor”, a spus Mihai Cristea, coordonatorul și fondatorul clubului Bao Roman, cel care a luat medalie de argint la prima ediție a mondialelor.

 

Consiliul Local și Primăria Roman au sprijinit financiar deplasarea sportivilor la mondialele din capitala Belgiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0