Prima paginăCultural

Romașcani în topul nominalizărilor la Gala Ambasadorilor Nemțeni

Romașcani în topul nominalizărilor la Gala Ambasadorilor Nemțeni

Dimensiune text

 

Proiectul Galei Ambasadorilor Nemțeni 2017, de recunoaștere a elitelor vieții culturale și sociale a județului Neamț, și-a încheiat miercuri, 15 noiembrie, faza voturilor online. Trei romașcani, dintre cei cinci înscriși în proiect în acest an, se află în topul nominalizărilor online, în urma votului electronic.

Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, organizează „Gala Ambasadorilor Nemțeni“, ocazie de recunoaștere publică a personalităților nemțene care s-au făcut remarcate pe parcursul ultimului an, iunie 2016 – iunie 2017, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, extins și peste granițele țării.

Campania „Ambasadori ai Neamțului“ a fost lansată pe 20 septembrie, iar până pe 15 octombrie publicul a avut ocazia să nominalizeze candidații propuși pentru premiere în cadrul galei. După prejurizarea asigurată de juriul local, candidații nominalizați au putut fi votați pe site-ul https://www.ambasadorinemteni.ro/nominalizati/ , până pe 15 noiembrie.

Votul electronic reprezintă 40% din rezultatul final al jurizării. Între 16 și 20 noiembrie va avea loc jurizarea națională, iar pe 30 noiembrie și 1 decembrie va avea loc întrunirea finală a juriului național. Categoriile nominalizărilor sunt: Artă, Educație și cercetare, Tinere valori, Sănătate, Voluntariat, Antreprenoriat, Asistență socială și Sport.

Romașcani în topul nominalizărilor

Nu mai puțin de 38.678 de voturi au fost exprimate pe site-ul campaniei pentru ediția 2017 a Galei Ambasadorilor Nemțeni.

Trei romașcani au dominat, în acest an, la categoriile lor, în urma votului electronic. Eliza Chirilă, Director Național al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională, fost delegat de Tineret al României la ONU pentru mandatul 2013-2014 (nominalizată la categoria „Tinere valori”), a întrunit cele mai multe voturi ale categoriei, 2.896, dintre cele 6.544 de voturi exprimate pentru această secțiune.

Medicul și scriitorul Dan Gabriel Arvătescu, șeful secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman (nominalizat la categoria „Sănătate”), a întrunit cele mai multe voturi ale categoriei, 1.757, dintre cele 3.971 de voturi exprimate pentru această secțiune.

Sebastian Cătănoiu, director la Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, implicat în diverse activități în calitate de voluntar, pentru protecția naturii (nominalizat la categoria „Voluntariat”), a întrunit cele mai multe voturi ale categoriei, 2.021, dintre cele 6.332 de voturi exprimate pentru această secțiune.

 

Între nominalizații acestei ediții s-au mai aflat: profesor doctor Ovidiu Albert, profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Roman-Vodă”, președintele Asociației „Mușatinii” din Roman (locul al doilea, în urma votului online, la categoria „Educație și cercetare”), și Sebastian Hrib, implicat în numeroase proiecte în municipiul Roman prin intermediul asociației „Kult Hub” (locul al patrulea, în urma votului online, la categoria „Tinere valori”).

Câștigătorii ediției din acest an ai Galei Ambasadorilor Nemțeni vor fi cunoscuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională, în cadrul unui eveniment ce va fi organizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

„38.678 de voturi online au primit cei 33 de nominalizați la Gala Ambasadorilor Nemțeni, până la încheierea etapei de vot electronic! Este o dovadă grăitoare a faptului că nemțenii vor să își cunoască valorile și că sunt interesați să își susțină favoriții! Echipa organizatoare le mulțumește tuturor celor care și-au exprimat opțiunea și garantează pentru reușita unui eveniment de anvergură, dedicat celor mai buni nemțeni! Pe 1 decembrie, îi vom cunoaște pe cei mai buni dintre noi!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Consiliului Județean Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0