HomeSocialEducatie

Romaşcani în finala concursului „Gazeta Matematică”

Trei dintre cei mai buni elevi matematicieni din Roman au fost selectaţi să participe la tabăra rezolvitorilor de probleme din Gazeta Matematică.

Trei dintre cei mai buni elevi romaşcani la matematică participă, în această săptămână, la tabăra organizată, la Câmpulung Muscel, de Gazeta Matematică şi Viitoriolimpici.ro. Romaşcanii participanţi sunt Teodor Băltoi, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, clasa a V-a, calificat de pe locul 12, Tudor Bursuc, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, calificat cu cel mai bun punctaj la clasa a VI-a, şi Ioana Ana Maria Leancă, de la Școala „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, care a obţinut locul 28 în clasamentul rezolvitorilor de probleme. Selectaţi pentru a participa la tabără, în urma punctajelor obţinute la concursul rezolvitorilor de probleme organizat de Gazeta Matematică au fost şi Paul Alexandru Măcincă, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, locul III în clasament, şi Ana Maria Irimia, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, clasată pe locul 14, care, din motive personale, nu au participat la „finala” de la Câmpulung.

Ajunsă deja la a cincea ediţie, tabăra are loc între 18 şi 23 august şi reprezintă unul din evenimentele mult aşteptate ale anului pentru tinerii pasionaţi de matematică din întreaga ţară. Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat de Societatea de Știinţe Matematice din România şi INTUITEXT, cu sprijinul Romanian American Foundation, INTEL, Țuca Zbarcea & Asociaţii şi BitDefender. În tabără sunt prezenţi 180 de elevi, opt dintre cei mai buni elevi participanţi la olimpiada naţională de matematică din ţară şi 45 de profesori. „Participanţii la tabără sunt selectaţi în urma rezultatelor obţinute la concursul de rezolvare a problemelor din Gazeta Matematică. Tabăra are un program complex, care cuprinde cursuri de pregătire, susţinute de profesori consacraţi, programe de dezvoltare personală, ateliere de creaţie, artă, IT, dar şi un concurs, care va încheia tabăra. Concursul conţine două probe, o probă scrisă şi una orală. Clasamentul final al participanţilor la tabără se face luând în consideraţie atât punctajul obţinut în cursul anului şcolar şi punctajul obţinut la cele două probe de concurs din tabără”, a spus profesorul pensionar Mihai Gavriluţ, preşedinte al filialei Roman a Societăţii de Știinţe Matematice din România.

Comentarii

WORDPRESS: 0