HomeSocialEducatie

Romaşcani cu „cărţile pe faţă”

Liceenii care citesc sunt invitaţi să-şi înlocuiască fotografia de profil de pe facebook cu coperta cărţii pe care o citesc acum.

Voluntarii din cadrul Asociaţiei „Muşatinii” vin, în acest weekend, cu o provocare la adresa romaşcanilor. O provocare „în trend”, care îşi propune să le reamintească tinerilor că lectura trebuie să rămână între preocupările cotidiene şi că volumele pe care le citesc îi reprezintă. Muşatinii îi invită pe toţi liceenii ca, timp de trei zile, pe 16, 17 şi 18 mai, să-şi înlocuiască fotografia de profil de pe pagina lor de facebook cu un „selfie”, în care faţa să fie acoperită de coperta cărţii pe care o citesc în acest moment.

carti02„Ideea nu este originală, am preluat-o dintr-o altă campanie iniţiată de un grup de tineri din Cluj şi am adaptat-o la ceea ce ne dorim noi să facem. Este modul nostru de a-i încuraja pe tineri să citească şi, în acelaşi timp, şi de a şti care mai sunt lecturile lor preferate. A devenit aproape un clişeu să spunem că tinerii de astăzi nu mai citesc. Eu cred doar că preferinţele se schimbă de la o generaţie la alta”, a spus profesorul Ovidiu Albert, preşedintele Asociaţiei de Voluntari „Muşatinii”, primul care va da pe faţă cărţile pe care le citeşte, pe facebook.

Campania „Cu cărţile pe faţă” se va încheia luni, 19 mai, la Balul Muşatinilor, când, prin tragere la sorţi, va fi desemnat câştigătorul campaniei. Acesta va primi un premiu constând într-un voucher cu care îşi va putea cumpăra cărţi de la Librăria „Vasile Alecsandri”, partenera Muşatinilor în proiect. „Balul Muşatinilor este o manifestare de tradiţie, un prilej de a face bilanţul activităţilor de peste an şi de a recompensa voluntarii care s-au distins prin implicare în activităţile desfăşurate. Tema balului din acest an o reprezintă anii ’20. Atmosfera va fi reconstituită de ţinuta participanţilor, dar şi de personaje importante ale acelei epoci, personaje reale, consemnate în istorie, sau personaje din literatură, întruchipate de muşatini”, a spus profesorul Ovidiu Albert.

Comentarii

WORDPRESS: 0