Prima paginăActualitate

Romașcani arestați preventiv după spargerea locuinței unei bătrâne

Romașcani arestați preventiv după spargerea locuinței unei bătrâne

Dimensiune text

Marți, 5 octombrie, doi tineri din Roman, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, au fost prezentați Judecătoriei Roman, față de aceștia fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, informează IPJ Neamț.

În fapt, la data de 4 octombrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au continuat cercetările efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, fiind identificate și depistate persoanele bănuite de comiterea faptei, doi tineri, în vârstă de 17, respectiv 18 ani, ambii din Roman.

„Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat că, la data de 8 septembrie, cei în cauză ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în locuința unei femei, în vârstă de 85 de ani, din Roman, de unde ar fi sustras 500 de lei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral de polițiști”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În baza probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, după care marți Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă a acestora.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă (…), dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 5 octombrie 2021 şi până la data de 3 noiembrie 2021, inclusiv, a inculpaţilor: Alexa Petru Cosmin Elvis, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat (…); Podaru Alexandru, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat (…). Executorie (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare (…)”, se arată în încheierea pronunțată marți după-amiază de Judecătoria Roman.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0