Prima paginăSport

Romaşcanele au adus aur, argint şi bronz la modialele de lupte pe plajă

Dimensiune text

Mădălina Linguraru, Mihaela Obreja şi Elena Țocu au reuşit să câştige aurul, argintul şi bronzul la Campionatul Mondial de Lupte pe plajă de la Mangalia.

Romanul dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că este un oraş care dă sportivi de excepţie, ce ajung pe cele mai înalte trepte ale competiţiilor internaţionale. Cu toate că nu beneficiază de condiţiile din marile centre care se regăsesc în unele oraşe, sportivii romaşcani îşi fac datoria, iar rezultatele nu întârzie să apară. O dovadă în acest sens este Campionatul Mondial de Lupte pe plajă de la Mangalia, desfăşurat la finalul săptămânii trecute, unde au participat peste 300 de luptători din 15 ţări.

sportmondial 01

Romaşcanele Mădălina Linguraru (legitimată la CSM Sfântu Gheorghe) şi Mihaela Obreja au reuşit să câştige aurul mondial, respectiv argintul la categoria 60 de kilograme, iar Elena Țocu a obţinut medalia de bronz, la categoria plus 60 de kilograme. Încă de la primul meci, romaşcanele au dat dovadă de profesionalism şi seriozitate şi au arătat că zecile de ore de antrenament şi-au atins ţinta cu vârf şi îndesat. Abilitatea celor trei a fost remarcată şi de publicul prezent la competiţie, care le-a încurajat pe toată durata concursului. Rezultatele bune nu erau posibile fără munca depusă de antrenorul emerit Dumitru Artene, de la Clubul Atletic Roman, tehnician cu ochiul format pentru selectarea, pregătirea şi formarea viitorilor sportivi. Obişnuit cu performanţa, pe care o ţine la nivel înalt an de an, demonstrată prin rezultatele obţinute de elevii săi, tehnicianul din comuna Ion Creangă are cu ce se lăuda la capitolul medalii. Rezultatele bune se pot vedea cu ochiul liber. Iată care sunt medaliatele la campionatele naţionale din 2014: Elena Țocu (argint la seniori, aur la juniori 1 campionat pe plajă, bronz la juniori 1), Mihaela Obreja (argint la seniori), Maria Stratulat (bronz la juniori 1, locul 5 la seniori), Adelina Vasiliu (aur la juniori 2), Ancuţa Condurat (argint la juniori 1), Magdalena Caia (bronz la juniori 1, juniori 2 şi la campionat pe plajă), Ramona Caia (bronz la juniori 3 – copii 1), Gabriela Gorgos (argint la copii 1), Andreea Dragoş (argint la copii 1), Georgia Georgică (aur la copii 2), Ana Maria Enea (argint la copii 2), Alexandra Diaconu (bronz la copii 2), Adelina Cloşcă (bronz la copii 2), Lavinia Dîscă (bronz la copii 2), Patricia Iuraşcu (argint la copii 3) şi Denisa Ciuchi (bronz la copii 3).

În perioada 26-28 iunie va avea loc turneul final al Campionatul Naţional Individual, rezervat juniorilor mici 12-13 şi 14-15 ani, la Amara, Ialomiţa, iar în perioada 28-30 august, va avea loc Campionatul Naţional Individual, rezervat cadeţilor şi juniorilor, la Mangalia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • romascanul 6 ani

    si municipalitatea ce face pentru a incuraja le da o suta de lei la plic iar in handbal sau papat nu mai putin de 28 de milioane in contextul cand fetele astea au adus titlul mondial,titlul de vicecampioana mondiala si bronzul deci ROMANUL A OCUPAT TOT PODIUMUL SI ECHIPA DE HANDBAL CE TITLU MACAR NATIONAL,nu as fi contra handbalului ca si acolo se transpira la greu si sant chiar mandru ca avem echipa de handbal la roman ,dar performanta se rasplateste cum se cuvine mai ales cea la nivel mondial dl. primar stiu ca santeti iubitor al sportului si mai ales santeti un om onest ,o gala ceva nu neaparat premiere materiala dar macar simbolic merita fetele astea o gala bv lingurar bv TOCU SI MAI ALES antrenoarei MIHAELA OBREJA care ne-a adus titlul de vicecampioana mondiala este si antrenoare talentata care calca cu mult profesionalism si modestie pe urmele eminentei cenusii antrenorul emerit dumitru ARTENE,,maestrul”,succes in continuare faceti cinste clubului atletic si orasuluiROMAN!!!!!

    • Eu 6 ani

      Multumim ca se mai gandeste cineva si la noi…nu doar la alte sporturi…