Prima paginăRoman

Romașcană calificată la Festivalul național de folclor

Dimensiune text

Micuța romașcană Diandra Bancu (foto) a încîntat juriul și publicul la Festivalul Național de Folclor ”Cîntece dintotdeauna”, festival aflat la cea de a II a ediție și care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor ”Nicolae Iorga” din Botoșani.

 

 

Festivalul a fost un adevărat regal folcloric, susținut de 20 de soliști vocali și cinci instrumentiști de muzică populară, veniți din toate Casele de Cultură ale Sindicatelor din zona Moldovei. Concursul ”Cîntece dintotdeauna” face parte din cadrul Festivalului Național Multicultural ”De dragoste, de neam, de țară”, iar concurenții care s-au calificat la acest eveniment vor participa pe data de 1 Decembrie  – Ziua Națională a României la finala de la Zalău, alături de mari cîntăreți de muzică populară. „Cu toate că Diandra a fost mezina concursului a reușit să fascineze juriul și publicul, obținînd premiul I și calificarea pentru marele Festival Național Multicultural „De dragoste, de neam, de țară” și ropote de aplauze din partea publicului. Diandra se pregătește cu profesorul Marian Oprea în cadrul Asociației Culturale DoMiDance Roman„, a spus directorul Asociației Culturale DoMiDance Roman, Doina Chelaru.

Festivalul, care s-a dovedit a fi un real succes, a fost organizat cu sprijinul Primăriei Botoșani, a Consiliului Județean Botoșani, Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și al Asociației Naționale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, precum și a Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani.
Concurenții au fost acompaniați de Ansamblul folcloric „Rapsozii Botoșanilor”, sub bagheta dirijorului Ciprian Potoroacă. Deasemeni, juriul a avut în componența sa nume sonore ale muzicii populare românești, printre care Ioan Cobală-profesorul și managerul orchestrei Rapsozii Botoșanilor -președintele juriului, Vasile Pohoață -realizator de emisiuni folclorice la  Radio și Tvr Iași, Ciprian Potoroacă -dirijor și membru al juriului. Invitat de onoare a fost îndrăgitul cîntăreț  de folclor Dinu Iancu Sălăjanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0