Romașcan reţinut de poliţişti pentru înşelăciune prin metoda „Accidentul”

Romașcan reţinut de poliţişti pentru înşelăciune prin metoda „Accidentul”

Dimensiune text

 

 

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orelor 00.30, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Roman au depistat şi reţinut un bărbat din Roman, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Conform IPJ Neamț, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, se afla în apropierea locuinţei unei femei de 71 de ani, din Trifeşti, pentru a ridica de la aceasta 6.000 de lei, sumă pe care aceasta o avea pregătită, în urma unei convorbiri telefonice cu o persoană care s-a recomandat a fi fiul ei. Acesta, sub pretextul că a suferit un accident de circulaţie, a solicitat iniţial persoanei vătămate 20.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, sumă ce a fost redusă la 6.000 de lei, întrucât doar atât deţinea în casă.

Bărbatul a fost audiat de poliţiştii, după care l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman pentru luarea unei măsuri preventive.

„Nu daţi curs unei cereri de acest tip şi nu trimiteţi bani, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!”, au precizat reprezentanții Poliției Neamț.

La nivelul Poliţiei Municipiului Roman, până în prezent au fost comise două infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, al căror prejudiciu a fost de 2.500 de lei, respectiv 1.500 de euro. De asemenea, au fost înregistrate nouă tentative ale aceleiaşi infracţiuni.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0